Богдан Богдановић је поново главна тема у Америци

© AP Photo / John BazemoreБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Од повратка Богдана Богдановића након повреде и доласка на клупу тренера Нејта Мекмилана, кошаркаши Атланта Хокса остварили су осам победа у исто толико утакмица, те тренутно чврсто заузимају четврту позицију Источне конференције, али ће српски репрезентативац готово извесно напустити тај тим.

Очигледно је одлука челника франшизе из Атланте о смени тренера Лојда Пирса добро утицала на Хоксе, једнако као и истовремени повратак српског репрезентативца Богдана Богдановића након повреде колена.

Mеђутим ствари су се у дану промениле и Богдановић се нашао на листи играча који могу да промене средину. 

Хокси су претходно заузимали 11. позицију са скором од 14 победа и 20 пораза, да би са првом утакмицом под командом Нејта Мекмилана почели да нижу само победе.

Од тада је Атланта одиграла осам утакмица и померила се чак за седам места у трци за пласман пред плеј оф.

Поред тога што је унео освежење у екипу након два месеца паузе, Богдановић је, првобитно ограниченом минутажом, успео је да се приближи просеку који је имао у децембру, али и да постигне свој рекорд сезоне када је на утакмици против Оклахоме убацио 23 поена уз шест скокова и три асистенције за 30 минута проведених на паркету.

Бивши ас Фенербахчеа и Партизана у марту је просечно бележио девет поена, 2,9 скокова, 2,5 асистенција уз 22,4 минута пружене шансе на паркету.

Хокси, предвођени Трејем Јангом, Данилом Галинаријем и Џоном Колинсом, у последњих осам мечева победили су Мајами, Орландо, Торонто, Сакраменто, Кливленд, Хјустон, Оклахому и Лос Анђелес Лејкерсе, а у наредном мечу ће их дочекати Клиперси.

Алексеј Покушевски (позади) током утакмице против Мемфис Гризлиса - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2021
Покушевски запушио уста критичарима и исписао историју НБА лиге! /видео/

Није извесно да ли ће на тој утакмици заиграти Богдановић пошто је управа Хокса одлучила да га се одрекне, иако је летос потписала са њим четворогодишњи уговор вредан 72 милиона долара.

Наводно, Богдановић је већ скренуо пажњу бројних НБА тимова, као његова следећа дестинација се помиње Бостон, али је у игри и Голден Стејт, коме би добар шутер за три поена добро дошао, с обзиром на то да је Клеј Томпсон ван терена, док Кели Убре није успео да попуни ту празнину.

Вреди подсетити да је српски кошаркаш био главна тема у америчкој јавности у протеклом прелазном року, када је практично био договорен његов трансфер из Сакрамента у Милвоки.

Ипак, ти клубови су трансакцију договорили уочи почетка прелазног рока, договор је пропао, клубови су кажњени, а Богдановић је уместо у друштво Јаниса Адетокумба отишао у Атланту.

По свему судећи, 28-годишњи кошаркаш ће поново променити средину, те покушати да пронађе прави тим за себе.

​►Брутална партија Јокића у тесном поразу Денвера /видео/

Хрват „фолирао“ па напао младог српског кошаркаша

Децо, учите од Демијана Лиларда /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала