- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црногорци прекршили закон како би вређали сопствену легенду /видео/

© Фото : АБА / Будућност Дејан Радоњић
Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
На утакмици 22. кола АБА лиге између Будућности и Црвене звезде није било никакве драме, пошто су Подгоричани славили убедљиву победу од 83:63. Због тога су, поред осталог, у центру пажње били навијачи.

Упркос забранама АБА лиге и државе Црне Горе, навијачи Будућности, популарни Варвари, нашли су се у дворани „Морача“ и пружили подршку својим миљеницима.

Тренутно није познато колико навијача је ушло у подгоричку дворану, односно на који начин су исто урадили, с обзиром да је исто требало да им буде забрањено.

Будућност Звезда  - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2021
Звезда се први пут ове године удавила у изненађујуће „врућој Морачи“

У Црној Гори је већ неко време на снази такозвани „полицијски час“ од девет увече до пет ујутру, па су поред забране окупљања и доласка на утакмице навијачи Будућности прекршили и ту пандемијску меру.

Да ситуација буде гора, Варвари су готово непрестано вређали госте, углавном капитена Бранка Лазића, државу Србију и црногорског стручњака Дејана Радоњића.

Гнусне увреде на рачун Радоњића забезекнуле су јавност, пре свега због тога што је он као играч шест година наступао за Будућност, а потом их водио и као тренер – што до завршнице АБА лиге, што до плеј-офа Еврокупа.

​Иако је Радоњић 2013. године директно из Будућности прешао у редове црвено-белих, увреде од навијача свог бившег клуба углавном није добијао.

Никола Николић, новинар портала „Вијести“, после меча објавио је чланак у којем се запитао због чега је Дејан Радоњић заслужио увреде.

„Зар је такав дочек заслужио човек који је градио Будућност до висина какве нису могле да се замисле раних 90-их?

Зар је заслужио да нико из клуба у којем је оставио неизбрисив траг не покуша да умири најватреније навијаче, који су се неким чудом нашли на трибинама?

Зар није Гаврило Пајовић, који му је био саиграч, а касније и први сарадник као спортски директор, морао да их смири?

Зар то није морао да уради и Драган Бокан, који га је затекао на клупи када је постао председник клуба и са њим два пута стигао до четвртфинала Еврокупа?

Зар нису и ти 'навијачи' морали да се запитају шта раде, када их већ нико није избацио из дворане?“, наводи се у тексту.

Тренутно није познато да ли ће црногорске власти или регионално такмичење реаговати због кршења поменутих правила.

Јокићева борба против неправде; „Пресмешно и ненормално“

Авдија објаснио Американцима да линч није једина опција

Хрват „фолирао“ па напао младог српског кошаркаша

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала