Ђорић за Спутњик о Кокезиној оставци: Логичан потез – Терзић би био добро решење, али...

© Фото : ТВ5.РС/Јутјуб/принтскринМилован Ђорић
Милован Ђорић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
У дану када су се фудбалери Србије окупили у Старој Пазови да брусе форму за одлазак на Светско првенство у Катару 2022. године, као гром из ведра неба одјекнула је вест да се Славиша Кокеза повукао с места председника. Некадашњи селектор Југославије Милован Ђорић није изненађен таквим епилогом, због свега оног што се дешава у последње време.

Подсетимо, Кокеза је недавно био приведен на информативни разговор у Службу за борбу против организованог криминала због наводног познанства са вођом навијача Партизана Вељком Беливуком, познатијим као Веља Невоља који се налази у притвору.

Милован Ђорић је у разговору за Спутњик поручио да је Кокеза радио солидан посао док је био на врху Фудбалског савеза Србије.

„После свега овога што се догађа, то је логичан потез. Славишу су људи запамтили, коректно је радио то што је радио у Савезу. Људи су генерално задовољни са њим, и ово што се догодило није последица неуспеха, то нема везе са фудбалом. Репрезентација је док је био председник отишла на Светско првенство у Русији, доста је урађено на пољу инфраструктуре, запослени су имали добре плате, тако да ће тешко ко рећи нешто лоше о њему“, истиче Ђорић.

На питање да ли би Кокезина (не)очекивана оставка могла да се одрази на атмосферу у националном тиму и кога види као његовог могуће наследника, некадашњи дефанзивац Црвене звезде је одговорио:

„Пикси је искључио тим, изоловао је екипу од таквих ствари које немају додира са фудбалом. Самим тим, нема шта да делује на репрезентацију, нити добро, нити лоше. Што се наследника тиче, помињали су се Џајић и Терзић. Уколико Џаја због година и статута ФСС не може, онда је јасно да отпада. Сигурно да би Терза то могао да ради, већ је био председник, али он има обавезе у Звезди. Треба пустити структуре Савеза, и сачекати и наћи најбоље решење, не треба сећи преко колена. Екипа се данас окупила у Пазови. Некима ће бити жао што је отишао Кокеза, некима неће, али живот иде даље, фудбал треба да иде даље, куцају нам на врата квалификације за Мундијал у Катару“.

Славиша Кокеза - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Кокеза поднео оставку на место председника ФСС

Милован Ђорић, који је био селектор Југославије 2001. године, не крије да Драгана Стојковића и „орлове“ чека паклено тежак задатак да се кроз квалификације домогну завршног турнира.

„Мени је драго што је Пикси велики оптимиста. Рекао сам му да мало укочи са оптимизмом јер има само један тренинг пред утакмицу са Ирском. Јаке су утакмице, а времена за уигравање тима нема. Биће изузетно тешке утакмице, поготово Португал. Играчи су уморни, неки су у недељу играли утакмице у својим клубовима. Никада се није десило да наша репрезентација у седам дана одигра три утакмице, као што ће сада бити случај јер Србија игра са Ирском, Португалом и Азербејџаном. Пикси и његови играчи морају да буду спремни на све“, поручио је Ђорић.

► Спутњик спорт – Миљанов корнер: Пикси – спас или наставак агоније? /видео/

► Красић за Спутњик о „позиву из Москве“ и Србији као посебној емоцији

► Србија га је олако пустила да оде, а тајна пробоја на велику сцену је – српски зет

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала