„Дођавола и карантин!“: Коме Лавров шаље поруку необичном маском

Сергеј Шојгу са маском
Сергеј Шојгу са маском - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров који се налази у званичној посети Кини скренуо је пажњу необичном маском. Заправо, натписом на њој: „Дођавола карантин!“.
Министар земље која, очигледно, боље контролише ширење вируса корона шаље поздрав онима који су подучавали Русију: Боље примите руску вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и не страдајте од своје полиције која не штеди на вама пендреке и сузавце.

​Док је свет захватио нови талас вируса корона, праћен закључавањима и масовним протестима, у Русији се бележе минимални показатељи од септембра прошле године. На пример, данас је забележено око 9.000 нових случајева инфекције, док је преминула 361 особа. 

Поред тога, у Русији су на снази минимална ограничења: маске у затвореном простору, дистанца...

Добрим резултатима Русије у борби против вируса корона, можда је допринело и то што је прва почела да врши масовну вакцинацију. И то не само са једном вакцином. Тренутно су три регистроване и грађани могу сами да бирају коју из њих ће да приме. И то није све, бројни научни институти у Русији настављају са истраживањима и прављењима нових препарата против вируса корона.

© Sputnik / Vladimir PesnyaТри руске вакцине
„Дођавола и карантин!“: Коме Лавров шаље поруку необичном маском - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Три руске вакцине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала