Гласали и Албанци: Ђоковић добио улицу на КиМ

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICНовак Ђоковић током боравка у Београду
Новак Ђоковић током боравка у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Најбољи тенисер света може да се похвали бројним трофејима, али и неким признањима које само ретки дочекају за живота, а овај пут добио је заиста велико признање.

Наиме, у 2021. годину општина Клокот, која се налази на Косову и Метохији, закорачила је уз - улицу Новака Ђоковића.

Таблу са тим називом су мештани поставили на улазу у село Грнчар још 2015, али она је била, просто, одраз љубави према најбољем играчу „белог спорта“. У међувремену је та „одлука“ и озваничена гласањем надлежних.

Мештани су поднели захтев скупштини општине да усвоји њихов предлог, а ту идеју су подржали и општинска комисија, као и албански одборници.

„Сама комисија је била мултиетничка, били су ту и албански одборници и албански представници села, тако да су они на терену одрадили посао са грађанима, идентификовали називе улица на територији општине. Тачно 72 наслова је било и такви наслови једногласним усвајањем добили су једну финалну одлуку“, открио је Драгиша Којић из општине Клокот, а пренео „Глас јавности“.

Иначе, општину Клокот, формирану по „Закону о административним границама“ који је прогласила скупштина тзв. Републике Косово - Влада Републике Србије не признаје, већ ту територију сматра делом општине Витина, како се то и наводи о Закону о територијалној организацији Републике Србије из 2007. године.

У Клокоту, који обухвата и Врбовац, Грнчар и Могилу, према попису из 2011. године живи 53% становника албанског порекла, а 46% српског.

О повезаности породице Ђоковић са Косовом и Метохијом недавно је говорио Новаков отац Срђан.

Новак се обратио на прослави у Београду: Кидам живце и вама и себи, али тако је слађе /видео/

Медведев студира Ђоковића: „Показује да му није испран мозак“ /фото/

Покушали су да „наместе“ Ђоковића, али је Надал одбио провокацију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала