Глумица Данијела Штајнфелд потврдила: Силовао ме је колега Бранислав Лечић

© Фото : screenshot/Insajder VideoГлумица Данијела Штајнфелд
Глумица Данијела Штајнфелд  - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Глумица Данијела Штајнфелд потврдила је у данас објављеном интервјуу наводе медија да је особа која ју је силовала њен колега Бранислав Лечић и додала да је хтела да избегне да открије његово име, али да је „прелило кап“ када је, како је навела, након случаја Мике Алексића, Лечић позвао ученике школе Алексића да уђу у његову глумачку школу

„Мене је силовао мој колега и драги пријатељ Бранислав Лечић, у мају 2012. године. После четири дана играли смо представу. Била сам у шоку. Хтела сам одмах да зовем полицију, али сам размишљала шта ће се десити. Морате да разумете то стање“, рекла је Штајнфелдова у интервјуу за Инсајдер, који је снимљен у недељу.

Штајнфелдова је, описујући први пут догађај који се, како је навела, одиграо у мају 2012. године, рекла да је раније била уверена да јој јавност неће веровати у ситуацији када је њена реч против Лечићеве.

„Ја сам говорила ’не‘ непрестано, док год сам могла“, рекла је глумица, која је у петак допутовала у Београд из Њујорка како би дала изјаву тужилаштву овом поводом.

Она је додала да је Лечић, након што је више девојака оптужило Мирослава Мику Алексића за злостављање, „смислио да буде велики активиста против сексуалних злочина“.

„У моменту када је он позвао бивше ученике школе Мике Алексића да уђу у његову глумачку школу, то је прелило кап. Ја сам разумела да то сада више није питање шта ће се са мном десити у моменту када проговорим, ово је питање моје друштвене одговорности“, рекла је Штајнфелд.

Она је рекла и да се две године лечила од посттрауматског стресног поремећаја, а објаснила је и зашто се срела са Лечићем неколико година након овог догађаја, тачније 2016.

„Да освестим јавност која је логика и размишљање наших силоватеља. То нису монструми, странци, него су то људи које ми поштујемо. Ја сам хтела да се суочим са својим силоватељем на начин на који сам ја умела и могла“, навела је Штајнфелдова.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала