Курти представио састав владе, Србима само један представник

© AP Photo / Visar KryeziuСкупштина Косова
Скупштина Косова - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Мандатар за састав владе у Приштини Аљбин Курти представио је данас посланицима састав нове владе, која има укупно 18 чланова, а према којој би Срби имали само једног представника.

Како преноси Коссев, Српској листи би припало Министарство за заједнице и повратак којим би, уколико се влада изгласа, требало да управља Горан Ракић.

Према овом предлогу, ниједно место заменика премијера од три није додељено Србину, како је то до сада било.

На основу предлога који је Курти изнео пре гласања о новој влади у парламенту, влада би имала 15 министарстава, преноси Танјуг.

Курти је као потпредседнике владе навео Бесника Бисљимија, Емиља Реџепија и Доника Гервала, која је и министар спољних послова.

За министра финансија је предложио Хекурана Муратија, за министра правде Аљбулена Хаџијуа, здравља Арбена Витија, технологије Арберие Нагавци, министра културе Хајрулаха Кекуа, локалне управе Ељберта Краснићија, животне средине, просторног планирања и инфраструктуре Љибурна Аљијуа, а за министар пољопривреде и шумарства Фатон Пеција...

За министра одбране Курти је предложио Арменда Мехаја, унутрашњих послова Џељаља Свечлуа, индустрије, предузетништва и трговине Розету Хајдари, министра економије Артана Ризванолија, а за министра регионалног развоја Фикрима Дамка.

Од 15 министара, осам су чланови Покрета Самоопредељење, напомиње Косово онлајн.

Шеф посланичке групе Српске листе у скупштини привремених приштинских институција Игор Симић рекао је да Српска листа неће гласати за владу Аљбина Куртија и да ће се Уставном суду жалити јер јој по закону припадају два, а не једно министарство.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала