Руски дипломата: Односи Русије и Европске уније - „конфликтна коегзистенција“

© SputnikЗаставе Русије и НАТО
Заставе Русије и НАТО - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко је односе Москве и Брисела назвао „конфликтном коегзистенцијом“
„Ако говоримо о Европској унији, онда би боље било рећи да се они налазе у кризи. То је конфликта коегзистенција“, рекао је Грушко, говорећи у комитету Државне думе за међународна питањиа на тему „Русија – Европа: реалност и перспективе“.

Европска унија није спремна за равноправну сарадњу са Русијом, сматра Грушко.

Војне вежбе НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Руски дипломата: Војне вежбе НАТО-а у Европи усмерене против Русије

„Све могућности које су биле отворене, данас су се затвориле, не само због политичке ситуације, већ и због чињенице да Европска унија није спремна за равноправну сарадњу“, рекао је он.

Грушко је навео да све шеме, са којима Русија није била сагласна, подразумевале су механичко поштовање европских стандарда и принципа.

„Са неким државама је то могуће, али са земљама, као што је Русија било је очигледно да је осуђено на неуспех. Заправо смо и дошли до неуспеха“, нагласио је високи дипломата.

Према његовом мишљењу, антируске санкције Европске уније довеле су у сумњу могућност сарадње Москве и Брисела.

„Основно је што видимо да се ове санкције користе за мешање у унутрашње ствари са циљем да се домаћим правосудним и органима за спровођење закона диктирају услови. Што је наше односе довело до опасне зоне и доведена је у питање и сама могућност било какве сарадње са Европском унијом“, рекао је он.

Што се тиче сарадње са НАТО-ом - она се налази најнижој тачки од краја хладног рата, изјавио је Грушко. како је навео, да тренутно не постоји позитивна агенда у дијалогу Русије и НАТО-а.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала