Окупили се Орлови: Хоћемо девет бодова!

© Фото : Принтскрин/ ФССРепрезентативци Србије Стефан Митровић и Филип Ђуричић
Репрезентативци Србије Стефан Митровић и Филип Ђуричић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Фудбалери Србије Филип Ђуричић и Стефан Митровић изнели су прве утиске по окупљању репрезентације Србије пред квалификационе мечеве за Светско првенство у Катару 2022. године.

Репрезентација Србије почела је припреме пред квалификације за пласман на предстојеће првенство света и мечеве са Републиком Ирском, Португалом, и Азербејџаном. Првог дана у Спортском центру ФСС у Старој Пазови одржана је видео-конференција за медије на којој су били присутни репрезентативци Стефан Митровић и Филип Ђуричић.

Фудбалер Сасуола Филип Ђуричић осврнуо се на нову енергију коју са собом доноси Драган Стојковић Пикси рекавши да ће се у игри репрезентације доста тога променити.

„Сваки тренер има нове идеје. На нама је да радимо најбоље што можемо и остваримо крајњи циљ – пласман на Светско првенство. Шта није ваљало до сада, не треба причати о томе, морамо да се окренемо ономе што предстоји“, рекао је Ђуричић.

„Рекао сам већ да је селектор био идол нације. Играо је на позицији на којој ја игра и сигурно ћу моћи да научим много тога од њега. Радујем се сарадњи. Донеће много тога доброг. Надам се да ћемо играти бар за нијансу офанзивније него претходних година. Потребно је да уђемо у сваку утакмицу храбро, да верујемо да смо бољи од ривала. Однос мора да буде прави. Без страха. Селектор је био такав играч, верујем да ће пренети то на нас“, додао је нападач Сасуола.

Према његовим речима, на предстојећим мечевима индивидуални квалитет може да направи превагу, јер имамо играче који су у одличној форми. Међутим, ипак наглашава да Орлови треба да се концентришу на тимску игру.

Први ривали на путу ка Мундијалу су Република Ирска (24. март) и Португалија (27. март), а оба меча се играју у Београду.

„Ремијем против Ираца не бих био задовољан, а против Португалије… Па, можда ако прво победимо Ирску. У сваком случају, то је све математика. Ми морамо да идемо на тријумф против свакога“, наглашава Ђуричић.

Његов репрезентативни колега, Стефан Митровић, такође тврди да ће нови селектор Орлова донети потребну енергију која је од велике важности на путу кроз квалификације за Мундијал.

„Селектор је човек који улива поверење. Очекујемо да наметне ауторитет и уз нову енергију да се пласирамо на Светско првенство. Такође, треба да се покажемо у што бољем светлу како бисмо променили и мишљење јавности о нама“, истакао је дефанзивац Стразбура.

Митровић је упитан и о изостављану фудбалера попут Коларова, Миливојевића и Матића са Стојковићевог списка.

„Александар Коларов је неко ко је дуго био овде. Не треба трошити речи о његовим фудбалским и људским квалитетима. Ово је одлука селектора и треба да подржимо момке који су ту. Што се тиче Матића и Миливојевића, треба да поштујемо њихову одлуку. Треба да подржимо ове момке и екипу коју је селектор изабрао. Што се тиче бодова у прва три кола, ми се припремамо и радимо да освојимо свих девет бодова“, указује Митровић.

За почетак приче о тактици, Митровић је о Ирцима рекао:

„Ирци форсирају острвски стил. Највећа опасност прети из прекида. Припремићемо се најбоље што можемо. Треба да се фокусирамо на нас. Ако будемо прави, квалитет ће доћи до изражаја. Припремамо се и радимо да освојимо девет бодова. Да ли ћемо успети, видећемо“

„Што се тиче формације, у клубу играм и једну и другу формацију. Селектор ће одлучити шта је најбоље за екипу. Сви играчи на списку могу да одиграју квалитетно у обе формације, сви смо спремни да одговоримо на то“, уверен је репрезентативац Србије.

Ђорић за Спутњик о Кокезиној оставци: Логичан потез – Терзић би био добро решење, али...

Красић за Спутњик о „позиву из Москве“ и Србији као посебној емоцији

Шта беше „Филозофија једног Пиксија“? /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала