Вода, шуме, клима – да ли ће нас закони, коначно, учинити одговорним према природи /видео/

Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић
Енергија Спутњика с Јелицом Путниковић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Уочи Светског дана вода, који се обележава данас (22. март), министарка енергетике Зорана Михајловић је изјавила да ће нови закон о обновљивим изворима енергије забранити изградњу свих хидроелектрана у заштићеним подручјима.

Нацртом закона предвиђено је да се само на основу одлуке Владе може разматрати изградња хидроелектране у овим зонама, ако то представља национални интерес.

Заштићена подручја – и не само она, биће заштићена и прошле недеље усвојеним Законом о климатским променама. Чини се да су климатске промене већ оставиле печат на целокупној природи. Додајмо, „захваљујући“ човеку, јер не понашамо се баш домаћински према природи. Углавном су нам уста пуна приче о екологији, заштити животне средине, вода, пошумљавању, али јучерашњи Светски дан шума (обележава се 21. марта, установљен 1971. године, да би се указало на значај дрвећа и истакле бројне користи које од њих има човечанство) прошао је уз протоколарне информације у медијима. Због ваздуха који удишемо шуме су кључне за наш живот али, дрвеће и целокупне шумске заједнице су веома битне и за спречавање климатских промена.

О томе колико смо одговорни, колико неодговорним понашањем угрожавамо водотокове, шуме и целокупну животну средину а самим тим и будућност Планете у данашњој емисији „Енергија Спутњика“ Јелица Путниковић разговара са проф. др Ратком Ристићем, деканом Шумарског факултета у Београду.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала