Време истиче – има ли Никола Јокић чему да се нада /видео/

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNНикола Јокић на линији слободних бацања
Никола Јокић на линији слободних бацања - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Пратите нас
Николи Јокићу, кошаркашу Денвер Нагетса, неопходна је додатна помоћ како би екипа имала шансу да понови успех из претходне сезоне, те ће наредних неколико дана бити веома занимљиво у Колораду.

Јокић игра МВП сезону, али екипа не прати те партије и због тога већина је става да је овом тиму Денвера потребна надоградња.

Нагетси не играју лоше, међутим, очекивало се да ће ове такмичарске године направити корак напред и да ће бити макар на другом месту Запада.

То није случај, тренутно су пети са скором 25/17 и генерално играју горе него претходне сезоне.

Када се на то дода да гледамо најбоља издања Николе Јокића, онда долазимо до закључка да екипа нема довољан квалитет и да је неопходно направити неке промене.

Грешке су направљене на почетку сезоне када је Денвер изгубио Торија Крејга, Џеремија Грента и Мејсона Пламлија. Они можда нису били најважнији играчи тима, али су у ротацији били и те како од значаја.

Крејг и Грент чували су најбоље офанзивне кошаркаше, Пламли је солидно одмарао српског центра, Мареј, Портер, Јокић и Херис били су носиоци тима, те онда није ни чудо што је Денвер играо финале Запада.

Ове сезоне, са овим тимом, шансе да понове исти успех су веома мале из простог разлога јер нису доведене достојне замене.

Због тога се Нагетси налазе на тржишту, али питање је да ли ће успети да надограде тим. Од челних људи Денвера не чује се често да ће направити конкретне потезе, готово увек истичу да су задовољни тимом, међутим, и њима је јасно да са овим саставом неће догурати далеко у плеј-офу.

Никола Јокић на Ол-стар мечу 2020. - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
„Јокић вас 'убија' нежно, a мислио сам да је Поповић луд“

Име које се највише повезује са Денвером је Ерон Гордон. Крилни кошаркаш Орландо Меџика налази се на излазним вратима тима и франшиза из Колорада то жели да искористи.

Проблем је цена, Гордон је добар дефанзивац, веома солидан у нападу и свима је јасно да ће додатно унапредити били који тим у који оде.

Мајкл Ското, новинар „Хупсхајпа“, пренео је да Орландо тражи пика прве рунде и доброг младог играча, те је питање ко ће испунити ове услове. Круже информације да су Нагетси спремни да се одрекну Бол Бола, али тешко да би дали и пика прве рунде за Гордона.

Поред играча Орланда спомињао се и Пи Џеј Такер, међутим, он је већ трејдован у Милвоки Баксе. Ту је име Џеј Џеј Редика, али искусни бек осим поена не доноси много, а у центар пажње је изненада стигао и Лонзо Бол, некадашњи први пик на драфту Лос Анђелес Лејкерса.

Он је због жеље Леброна Џејмса да заигра са Ентонијем Дејвисом, син контроверзног Лавара Бола, морао је да оде у Њу Орлеанс, међутим тамо ствари не иду правим током па је могућа нова промена средине.

Проблем у свему је чињеница да је Бол играч који тражи пажњу, па је питање како би се уклопио у складну, али не толико квалитетну екипу Денвера.  

Трејд рок траје до 25. марта, челним људима екипе из Колорада није остала много времена, те ћемо видети да ли ће Јокић добити потребну помоћ пред плеј-оф.

Уколико добије имају чему да се надају, а ако то не буде случај, плафон ове екипе је друга рунда у доигравању, што сасвим сигурно неће задовољити амбиције српског кошаркаша, који је комплетну своју игру подредио тимском успеху па му и не значи превише то што је проглашен за најбољег играча Западне конференције и за претходну недељу. 

​► Богдановићев рекорд сезоне на „упознавању“ са „српским једнорогом“ /видео/

Српкиња кошарком осваја Америку /видео/

Трипл-дабл Јокића за мање од пола сата! /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала