Амерички медији наставили да ниподаштавају Николу Јокића /видео/

Пратите нас
Ник Рајт, дугогодишњи амерички кошаркашки аналитичар, сматра да би Никола Јокић био најгори одбрамбени кошаркаш у последњих 25 година који би освојио МВП награду, чиме је настављено ниподаштавање невероватне сезоне коју игра српски кошаркаш.

Јокић од старта сезоне игра на МВП нивоу, бројке које бележи за центра нису виђене деценијама, а једина мана му је што су Денвер Нагетси пети на Западу, а не у врху.

Зато се до повредa Леброна Џејмса и Џоела Ембида није причало о Јокићу као главном кандидату, већ се поменути двојац увек истицао јер су, ем играли МВП сезоне, ем су им тимови били у врху Истока и Запада.

Леброн Џејмс у боловима због повреде зглова - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Све се намешта да Јокић испише историју српске кошарке у Америци

Међутим, сада када су Џејмс и Ембид ван терена због повреда, логично је да се прича о Николи Јокићу као првом кандидату. Али, не лези враже, амерички медији, њихови новинари, кренули су да измишљају неке нове параметре.

Победе јесу и увек ће бити главни критеријум, али Денвер Нагетси победили су на последњих осам од десет утакмица и ако наставе у оваквом ритму нема сумње да ће ући међу најбоља четири тима.

Медије то не занима, само понављају како је Денвер пети и како Јокић не може да буде МВП због тога, а Ник Рајт је отишао корак даље изјавивши општеместашко мишљење како је Никола Јокић лош дефанзивац у лошем дефанзивном тиму.

Пре него што је Рајт изнео свој став о МВП, његов колега га је подсетио како су претходних година награду за МВП узимали играчи који су имали најбољи ПЕР (Рејтинг ефикасности кошаркаша). Погодите, најбољи ПЕР ове сезоне има Никола Јокић.

Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2021
Никола Јокић је преузео врх и не планира да се склони /видео/

„Сви ови кошаркаши (Стеф Кари, Џејмс Харден, Расел Вестбрук, Јанис Адетокумбо два пута) имају заједничко то што су њихови тимови, осим Вестбруковог, предводили лигу у победама. Били су најбољи играчу најбољих тимова. Једино Вестбруков није био, али је он предводио лигу у поенима и бележио је трипл-дабл у просеку“, кренуо је да се брани Рајт.

Рајт је наставио рекавши да би Леброн Џејмс и Џоел Ембид били главни кандидати за најкориснијег играча када би се сезона сада завршила, али како до краја има још 30 утакмица и како ће они пропустити већину, реално је да испадну из трке.

Потом је прешао на Јокића.

„Хајде да кажемо да ће Нагетси победити више утакмица него што су то урадили у досадашњем делу сезоне... У последњих 25 година имали смо само једног МВП који је дошао из дефанзивно лоше екипе. Лош одбрамбени играч из лоше одбрамбене екипе – то је био Стив Неш. Сви ће сада да кажу, а шта је са Стефом Каријем? Ти тимови су били у топ пет дефанзивно. Вестбрук када је био МВП, екипа је била у топ 10 дефанзивно“, каже Рајт и закључује:

„Ако не рачунамо Неша, ако Јокић освојио МВП, биће најгори одбрамбени кошаркаш лошег дефанзивног тима који је понео ову награду“.

Прво, у НБА лиги већ две сезоне уназад не стоји да је Никола Јокић очајан дефанзивац, на почетку каријере свакако је био лош, али свако ко мало гледа Денвер може да примети колико је центар из Сомбора напредовао.

Друго, Рајт каже како су свим тимови чији су играчи били МВП били у топ 5 одбрамбено, а она Оклахома Расела Вестбрука у топ 10. За дивно чудо, Денвер Нагетси су ове сезоне девета најбоља одбрана, а у последњих месец дана су међу најбољим одбранама лиге.

Тако да, нити је Јокић лош дефанзивац, нити су Денвер Нагетси лоша дефанзивна екипа.

Без сумње, Јокић и Денвер ће морати да буду међу четири најбоље екипе на Западу да би српски кошаркаш био МВП, али са оваквим стањем у медијима и то је питање јер на сваки могући начин покушавају да потцене нашег аса.

Време истиче – има ли Никола Јокић чему да се нада /видео/

Све се намешта да Јокић испише историју српске кошарке у Америци

Никола Јокић је преузео врх и не планира да се склони /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала