Амерички ратни брод напустио Црно море, руски маневри у исто време када и НАТО

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаБродови Црноморске флоте на војним вежбама на Црном мору
Бродови Црноморске флоте на војним вежбама на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Амерички торпедни разарач „Томас Хаднер“ напустио је Црно море након учешћа на великим војним вежбама са савезницима „Си Шилд 21“. Паралелно са вежбама НАТО и два руска брода су у Црном мору одрадила вежбу током које је увежбавано уништавање противника на мору.

Како је саопштила америчка 6. флота брод је учествовао у маневрима чији је циљ био осигуравање безбедности на мору уз подршку савезника у НАТО (Турске, Бугарске, Румуније) и партнера у региону – Украјине и Грузије.

​У вежбама учествују и бродови Грчке, Шпаније, Холандије, Пољске.

Брод је упловио у Црно море протекле суботе и од тог тренутка његове активности надгледала је руска Црноморска флота, која истовремен надзире још један амерички брод, крстарицу „Монтереј“.

Паралелно са вежбама НАТО и два руска брода су у Црном мору одрадила вежбу током које је увежбавано уништавање противника на мору.

„Посаде фрегата ‘Адмирал Макаров’ и ‘Адмирал Есен’  из састава Црноморске флоте одржале су вежбе током којих је циљ био уништење бродова условног непријатеља на једном од морских полигона у Црном мору“, наводи се у саопштењу Црноморске флоте.

Фрегате су откриле групу бродова условног непријатеља а у покушају да им се приближе биле су нападнуте. Потом су ступиле у условну борбу и уз помоћ система ПВО извеле ракетни напад, а примењивали су и активна и пасивна ометања радарских система.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала