Ђоковић можда неће добити прилику за коначну освету

© AFP 2023 / ROBERTO SCHMIDTНовак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро на Олимпијским играма у Рију 2016.
Новак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро на Олимпијским играма у Рију 2016. - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро биће подвргнут новој операцији колена, тако да није извесно да ће моћи да заигра на Олимпијским играма у Токију, због чега Новак Ђоковић можда неће добити прилику за реванш за претходна два такмичења.

Дел Потро је на друштвеним мрежама објавио вест о томе да ће по четврти пут морати да се подвргне операцији колена.

Последњи меч популарни Делпо одиграо је у јуну 2019. на турниру Квинс у Лондону, када је у мечу против Дениса Шапалова доживео озбиљну повреду колена од које се још увек није опоравио, па тренутно заузима 173. позицију на АТП листи.

Како разне терапије којима је био подвргнут током овог времена нису отклониле бол, Дел Потро је у договору са доктором констатовао да је нова операција једино решење како би могао да се врати тенису и покуша да заигра на Олимпијским играма.

Са друге стране, најбољи тенисер света требало би да узме учешће на својим четвртим Играма. Ђоковић је на свом путу у освајању олимпијског одличја успео само једанпут, у Пекингу 2008, када је победом над Џејмсом Блејком Србији донео бронзу.

У Лондону 2012. и Рију 2016. године, управо је харизматични Аргентинац био зид који Србин није могао да пређе.

Пошто га је у полуфиналу победио Енди Мари, у походу на другу бронзу Дел Потро је Ђоковића спречио у тесном дуелу резултатом 7:5, 6:4. Упркос томе што је играо солидно, Ђоковић тада није искористио своје брејк прилике, супротно од Аргентинца који је заслужено славио.

Упркос великим очекивањима у Рију 2016. године, Ђоковић је доживео један од најтежих пораза у каријери. Дел Потро га је избацио на самом старту турнира у два тај брејка, након чега је освојио сребрну медаљу за Аргентину.

„Ово је један од најтежих пораза у мом животу и каријери. Ране су још увек свеже. Боли ужасно. Боли јер су се многи људи ослањали на мене. Ја им се извињавам што сам их изневерио. Веома сам тужан и разочаран“, рекао је тада Србин.

Након Рија уследио је тежак период по каријеру светског броја један, о чему је за Спутњик говорио његов отац, Срђан Ђоковић.

Међутим, српски тениски ас успео је да савлада све препреке и уздигне се до највиших висина светског тениса, те је стога за очекивати његово најбоље издање на Олимпијским играма у Токију.

Новаков тренер: Мислио сам да ће 2011. године бити крај

Новак у Београд доводи елиту, али и – Аслана Карацева

Гласали и Албанци: Ђоковић добио улицу на КиМ

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала