Несвакидашњи догађај откривен на немачкој граници: Због једне држављанке БиХ пола аутобуса враћено

CC0 / Pixabay / Празан аутобус
Празан аутобус - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Несвакидашњи догађај забележен је недавно на немачкој граници када је једна путница из аутобуса који се из БиХ упутио у Немачку, показала позитиван пи-си-ар тест на корону.

Из компаније аутопревозника саопштено је да њихови возачи траже од свих путника да им покажу резултате тестирања пре него што уђу у аутобус, што је и поменута путница учинила.

„Тест је био преведен на немачки језик, с тим да је дијагноза била написана на латинском. Возачи нису знали да та дијагноза значи да је тест позитиван, па су је пустили у аутобус. Путница је успела да пређе и хрватску и словеначку границу, а тек на немачкој граници су одвојили њен тест и извршили проверу, где је установљено да је тест позитиван“, казали су представници аутопревозника.

Наводе да је путница одмах удаљена из аутобуса који је задржан на граници, а путници без права боравка у Немачкој враћени су у БиХ, пренео је портал „Кликс“.

„Фирма је организовала други аутобус, који је преузео 38 путника са границе којима је одобрен улазак у Немачку“, навели су из компаније, додајући да је 21 путник враћен у БиХ.

Најавили су да ће против путнице поднети тужбу јер је, како су додали, својим несавесним понашањем угрозила живот 60 путника, два возача и свих полицајаца и цариника који су вршили контролу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала