Падобранци и специјалци у акцији: Почела активна фаза руско-белоруских војних вежби /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе руских и белоруских падобранаца
Заједничке војне вежбе руских и белоруских падобранаца  - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
На полигону „Осиповичски“ у Белорусији почеле су заједничке белоруско-руске батаљонске тактичке војне вежбе Снага за специјалне операције Оружаних снага Белорусије и Ваздушно-десантних снага Русије, преноси телевизија „Звезда“.

Планиране белоруско-руске тактичке војне вежбе одржавају се у периоду од 15. до 27. марта 2021. године.

У свечаној церемонији отварања вежби које се одржавају под руководством команданта Витебске засебне гардијске ваздушно-десантне бригаде пуковика Алексеја Елфимова, учествовали су команданти и војници јединица две државе.

„Наше пријатељство даје наду да ће независност Белорусије и Русије увек бити заштићена“, рекао је руководилац војне вежбе, пуковник Алексеј Елфимов.

Након тога су, на команду руководства, војници приступили вежбама.

Након доласка руских падобранаца у Белорусију, разрађене су заједничке акције одбране и офанзиве у дневним и ноћним условима у саставу ојачаног десантног батаљона.

У вежбама учествује око 90 руских војника гардијског Црноморског ваздушно-десантног пука Псковске гардијске јединице Ваздушно-десантних снага.

Са белоруске стране учествује више од 400 војника и око 100 јединица борбене и специјалне технике Витебске гардијске ваздушно-десантне јединице.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала