Руски дипломата позвао Бугаре: Прекините ову шпијунску представу

© Depositphotos.com / VileviСофија, престоница Бугарске
Софија, престоница Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Амбасадорка Русије у Софији Елеонора Митрофанова позвала је бугарске власти да прекину представу, на тему шпијунаже, нагласивши да Русија није водила незакониту делатност против Бугарске.
„На жалост, морамо констатовати да се антируска реторика у Бугарској већ више од годину дана налази у узлазној путањи. Од октобра 2019. године, свака три месеца бугарске пласти неосновано, уз помпу, протерују руске дипломате под измишљеним изговором…Ако се упореде чињенице, може се извући закључак да је прогресивни развој наше сарадње постао некоме кост у грлу. Овде треба нагласити да је Русија увек поштовала цивилизовани избор неке државе, између осталог, ми никад нисмо ставили под сумњу евроатлантски вектор Бугарске, желећи при томе да градимо контакте у сферама од узајамног интересовања“, нагласила је дипломата у интервјуу листу „24 часа“.

Одговарајући на питања листа, Митрофанова је указала да „Русија не води никакву незакониту делатност у Бугарској“.

„Престаните да правите представу на ову тему“, указао је руски амбасадор.

Митрофанова је прокоментарисала наводе доказе које је представило бугарско Тужилаштво о шпијунској делатности бугарских грађана у корист Русије, нагласивши да је „на основу представљених снимака и аудио материјала немогуће утврдити директну и логичну везу указаних лица са радом за амбасаду Русије“.

„Жалосно је што се, у позадини све веће антируске хистерије у свету, Бугарска налази у првом плану овог деструктивног тренда… Предизборне страсти пролазе, политичка структура се мења, трендови застаревају и на њихова места долазе нови. Убеђена сам да ће, нагомилани током векова позитивни набој у односима између наших држава, превазићи овај тешки период“, закључила је Митрофанова.

Подсетимо, јуче је Министарство спољних послова Бугарске прогласило двојицу руских дипломата персонама нон грата.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала