Руски сенатор: Да нема руске претње, НАТО би се могао бавити једино промоцијом ЛГБТ права

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЗастава НАТО-а
Застава НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Руски сенатор Алексеј Пушков сматра да Сједињене Америчке Државе и НАТО подстичу хистерију на Западу око „војне претње“ која наводно потиче из Калињинграда у циљу ширења свог присуства у Источној Европи.
„САД и НАТО стално морају да одржавају ту тему како би оправдали гомилање своје војске у балтичким државама, Пољској и Балтичком мору, како би увукли Финску у војне маневре НАТО-а, а такође како би подстакли Шведску, где се налазе значајне проатлантске снаге, да се придружи Алијанси упркос њеном неутралном статусу“, написао је Пушков на Телеграму.

Сенатор сматра да би игнорисање теме Калињинграда довело у питање сврсисходност постојања Северноатлантске алијансе.

„Без те редовне 'аналитичке хистерије' и пратеће медијске подршке, НАТО ће као војна организација изгубити смисао и преостаће јој само да промовише ЛГБТ права“, истакао је сенатор.

Раније је бивши командант копнених снага Пољске, генерал Валдемар Скшипчак, у чланку за портал „Defence 24“ предложио један од могућих сценарија у случају рата у Калињинградској области у којем би учествовале снаге НАТО-а. 

Губернатор Калињинградске области Антон Алиханов је констатовао да пољски генерал има комплекс ниже вредности и приметио да је тешко оптужити Русију за агресивно понашање према балтичким државама.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала