„Радије бих пропустио Олимпијске игре него што бих примио вакцину“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАтлетичар Јохан Блејк
Атлетичар Јохан Блејк - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Пратите нас
Иако најављени здравствени протоколи не обавезују на вакцинисање, спринтер са Јамајке Јохан Блејк говорио је о томе да би радије пропустио такмичење на Олимпијским играма, него што би пристао на вакцину против вируса корона.

Блејк, који је у Лондону 2012. освојио сребро на 100 и 200 метара и злато у штафети на 100 метара у Лондону и Риу 2016, дао је свој коментар након што су организатори у Јапану открили своје планове да осигурају сигурност спортиста појачаним здравственим протоколима.

„Мој ум и даље остаје јак, не желим вакцину“, рекао је тридесетједногодишњи атлетичар и додао:

„Радије бих пропустио Олимпијске игре него што бих примио вакцину“.

Спринтер је рекао и да не би улазио у детаље, али да има своје разлоге.

Организатори Олимпијских игара у Токију рекли су да вакцинација спортиста неће бити услов њиховог наступа на Играма, али да ће непоштовање строгих сигурносних протокола бити разлог да буду избачени са такмичења.

Међу постављеним правилима су забрана певања, грљења и руковања. Спортисти такође морају да избегавају физички контакт у олимпијском селу.

Спортисти ће се тестирати на Ковид-19 свака четири дана. Такмичари и званичници могу да напусте смештај само да би отишли на званична места и не могу да користе јавни превоз.

Они „не смеју да посећују друга борилишта у својству гледалаца“ и „не смеју да посећују туристичка подручја, продавнице, ресторане или барове“ - стављајући тачку на пропратне журке.

Напори да се осигура наставак игара у Токију 2020. године били су замршени у последњих неколико месеци, када је више од 1.000 волонтера одустало због забринутости за Ковид-19 и сексистичких коментара бившег шефа организационог одбора Јоширо Морија.

Српским рукометашима забрањен улазак на Космет: „Катастрофа, полицајац је претио и хапшењем“

Ивана Шпановић се огласила после разочаравајућих вести /видео/

Како су „прозори“ умало однели велику жртву – земљу кошарке

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала