„Астра зенека“ се огласила поводом пронађених 29 милиона доза вакцина

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцина „Астра Зенека“
Вакцина „Астра Зенека“ - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Пратите нас
„Астра зенека“ је данас саопштила да је око 29 милиона доза вакцина против ковидa 19 пронађених током инспекције у фабрици у Италији намењено Европској унији и за донације сиромашнијим земљама у оквиру шеме Ковас, коју води Светска здравствена организација.

На захтев Европске комисије, италијанске безбедносне снаге су прегледале фабрику „Каталент“ у Ањанију, недалеко од Рима, где су пронашле залиху вакцина, известио је дневник „Стампа“, преноси Танјуг.

Италијански званичник је касније потврдио извештај о инспекцији и рекао да ће вакцине бити послате у Белгију.

„Стампа“ извештава да „Астра зенека“ није упознала власти ЕУ да има дозе које су чуване на месту за пуњење које је водио „Каталент“. Али након инспекције погона у компанији Халик, комесар за унутрашње тржиште Тјери Бретон запитао је куда иду дозе које се производе на холандском локалитету, наводећи да италијанске власти треба да истраже тај проблем.

До овог открића дошло је пошто се „Астра зенека“ нашла под оштром критиком Европске комисије због кашњења у испоруци вакцина јер је увелико промашила своје првобитне рокове испоруке постављене у уговору ЕУ о куповини. Њихово најновије обећање је да ће у првом кварталу ове године испоручити 30 милиона доза – што је скоро једнако количини пронађеној на локацији Каталент, пише Политико.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала