Анкета у Србији, Индији, Бразилу: „Спутњик Ве" најпрепознатљивија вакцина у свету

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња вакцине "Спутњик Ве"
Производња вакцине Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Пратите нас
Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) постала је најпрепознатљивија у свету, то је потврдило 74 процента учесника истраживања, а више од половине јој верују више него осталим препаратима, саопштио је Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) позивајући се на истраживање које је спровела британска компанија „YouGov“.

Британска компанија је од 18. фебруара до 3. марта спровела истраживање у девет земаља света, у коме је учествовало преко 9.000 испитаника. Они су говорили о својим преференцама приликом избора вакцине против вируса корона и земље која производи лек.

Учесници су били становници Индије, Бразила, Мексика, Филипина, Вијетнама, Аргентине, Алжира, Уједињених Арапских Емирата и Србије. У тим земљама живи више од две милијарде људи или преко 25 процената светске популације.

„Према истраживању, 54 процента испитаника именовало је Русију као државу у чију вакцину имају највише поверења. Тако се Русија нашла испред Сједињених Америчких Држава и Велике Британије. 'Спутњик Ве' (Sputnik V), прва регистрована вакцина против вируса корона на свету, најпрепознатљивија је вакцина - седам од десет испитаника (74 процента) зна за руски препарат“, показало је истраживање.
Хилари Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Хилари Клинтон се унервозила због Русије и Кине, јадикује и дели савете Бајдену

На другом месту је вакцина „Фајзер/Бионтек“, коју је именовало 69 процената испитаника, на трећем месту су „Астра Зенека“ и вакцина на којој ради Оксфордски универзитет (60 процената). Кина је на четвртом месту као земља која производи вакцине, а на петом је Швајцарска.

Аутори истраживања су приметили да је сваки трећи учесник студије (33,2 процента), спреман да се вакцинише вакцином „Спутник Ве“ (Sputnik V). Према овом показатељу „Спутник Ве“ (Sputnik V) и „Фајзер/Бионтек“ су лидери (36,6 процената). На трећем месту је кинеска вакцина „Синовак“ са 26,5 процената.

„Скоро половина учесника (47 процената) сматра да је минимални прихватљив ниво ефикасности вакцине 90 процената и више ('Спутник Ве' има ефикасност 91 проценат). Њих 84 процента спреман је да одложи вакцинацију леком који је 60 процената ефикасан ради вакцине са већом ефикасношћу од преко 90 процената“, показали су резултати.

„Резултати истраживања 'YouGov' у различитим регионима света су још једном показали висок ниво поверења према Русији као произвођачу вакцина и вакцини 'Спутник Ве' (Sputnik V). Захваљујући научним достигнућима руска вакцина спасава људске животе широм света и одобрена је у више од 50 земаља. Вакцина има неколико кључних предности, укључујући ефикасност од 91,6 процената, што је потврдио водећи медицински часопис 'Лансет', као и доказана платформа људских аденовирусних вектора, једноставна логистика и приступачна цена, што 'Спутник Ве' (Sputnik V) чини једним од најбољи светски лекови“, коментарисао је резултате истраживања директор Фонда директних инвестиција Кирил Дмитријев.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала