Кризни штаб преломио: Нема отварања угоститељских објеката

Пратите нас
Кризни штаб за борбу против корона вируса донео је одлуку да нема ублажавања противепидемијских мера, односно отварања угоститељских објеката.

Члан Кризног штаба Зоран Гојковић изјавио да и даље имамо велики број заражених грађана и да се тај број повећава. То значи, каже, да су све мере које имамо допринеле да немамо нагли скок новозаражених.

"Ипак, тај број је и даље висок што значи да све мере остају и да морамо да се сви вакцинишемо", рекао је он.

На седници Кризног штаба је одлучено да сви грађани Србије који су потпуно имунизовани могу да уђу у Србију без ПЦР теста и без карантина. Исто важи и за оне који нису држављани Србије, али су вакцинисани вакцинама из Републике Србије.

"То значи да су примили две дозе Фајзерове вакцине, две дозе кинеске Синофарм или две дозе руске Спутњик Ве вакцине. Када је реч о вакцини Астра зенека, еквивалент је једна доза вакцина", навео је он.

Указао је да је анализиран и захтев Министарства просвете да се омогући, првенствено ђацима који су од почетка године на онлајн настави, уз све могуће епидемиолошке мере, оцењивање у малим групама у школама где постоји таква могућност.

Министарство ће, најавио је, у кординацији са локалним самоуправама покушати да изнађе могућности да ученици, где је неопходно да се оцене, а за то је потребан лични контакт, дозволи да то ураде.

О мерама за Ускрс тек ће се расправљати, навео је Гојковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала