Научио је од Медведева – пришао је Ђоковићу и добио одговор који ће памтити целог живота

© AFP 2023 / DANIEL LEAL-OLIVASДански тенисер Холгер Руне
Дански тенисер Холгер Руне - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Пратите нас
Холгер Руне, по многима будућа звезда светског тениса, објавио је да ће наредних дана тренирати у Монте Карлу са Новаком Ђоковићем пред Мастерс у истоименом месту, као што је некада радио Данил Медведев, сада другопласирани на АТП листи.

Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2021
Медведев: Испричаћу вам причу о Новаку... /видео/

Холгер Руне има свега 17 година, а на АТП турниру у Сантјагу показао је да ће у будућности бити међу најбољим тенисерима света.

Дански вундеркинд низао је победе у Чилеу све до четвртфинала када га је зауставио искуснији Федерико Делбонис. Руне је после овог турнира дошао до 317. места на АТП листи што му је најбољи резултат у каријери.

Млади тенисер свестан је да улази у све озбиљније професионалне воде и сходно томе жели да учи од најбољих. Зато је контактирао Новака Ђоковића и, како каже, на његово изненађење српски тенисер га је позвао у Монако.

„Да будем искрен, писао сам му на Инстаграму. Питао сам га да ли ће бити у Монаку пошто сам видео да неће учествовати на Мастерсу у Мајамију. Одговорио ми је да хоће и позвао ме да тренирамо“, открио је Руне за „ТВ 2 Спорт“.

Руне је пре годину и по дана имао шансу да тренира са најбољим играчима света у Лондону, пошто је био у својству тренинг партнера на Завршном турниру.

Овога пута млади дански тенисер имаће шансу да у опуштенијој атмосфери тренира са Ђоковићем и научи много тога.

„Сјајно је што ћу тренирати са њим. То ми даје и самопоуздање. Тренутно не постоји бољи играч са којим могу да тренирам, Новак је први тенисер света. Биће то добар спаринг“, додао је Руне.

Холгер је млађи од Ђоковића чак 16 година, тенис је почео да игра 2009. са свега шест година, те је од детињства гледао успон првог рекета света.

„Никада нисам играо против Ђоковића на шљаци, тако да ће ми бити занимљиво и са те стране. Мораћу да будем агресиван да бих му парирао“, додао је дански тенисер.

Како у Данској нема много терена на којима се игра на шљаци, Руне ће период у Монаку искористити да се спреми за челенџере на овој подлози, први је у Марбељи следеће недеље.

„Новак удара лоптицу тако чисто... Ретко промашује, те се радујем тренингу. Играћемо доста сетова, тако да се надам да ћу успети један да му узмем. Бићу искуснији после овога јер ћу видети колико мале ситнице праве велику разлику“, закључио је Руне.

Данац је на турнирима у Јужној Африци (Буенос Ајрес, Сантјаго) остварио добре учинке који су му донели напредак за више од 100 места.

Покушаће да додатно поправи пласман како би могао да учествује у квалификацијама за други Гренд слем сезоне – Ролан Гарос.

Подсетимо, о томе да Новак воли да помогне млађим тенисерима после финала Аустралијан опена говорио је Медведев.

„Имам једну малу причу, када сам тренирао први пут са Новаком, био сам на неком 500, 600. месту на АТП листи, а он је тада већ био први, освојио је Вимблдон... Рекао сам себи, добро, он вероватно неће желети да прича са мном, био је Бог за мене... Ја сам био стидљив, а он је дошао до мене и разговарао са мном као да смо пријатељи. Није се променио од тог тренутка. Хвала ти Новаче, велики си спортиста“, истакао је тада Медведев.

Новак је све изненадио – нека се спреми Надал! /фото, видео/

Свет је упознао руско тајно оружје

Новак у Београд доводи елиту, али и – Аслана Карацева

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала