Вулин: Србија никад неће заборавити и престати да тражи правду

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин положио је данас у Улици кнеза Милоша у Београду венац на спомен-плочу припадницима МУП-а који су погинули током НАТО агресије 1999. године и поручио да Србија никада неће заборавити тај злочин и престати да тражи правду.

"НАТО агресија на Савезну Републику Југославију последњи је велики некажњени злочин у 20. веку“, рекао је Вулин том приликом, саопштено је из МУП-а.

Он је подсетио да је 20. век, у којем је, како је рекао, српски народ крварио за идеале братства и слободе и донео слободу многим другим народима, завршен тако што су Србију некадашњи савезници из два светска рата, заједно са заједничким непријатељима из та два рата, срамно бомбардовали, раскомадали њену територију и побили њену децу.

"Ниједан војник, ниједан полицајац није заслужио да умре. Свака смрт човека који је бранио своју земљу је злочин. Зато тако лицемерно звучи када нам стигну полуизвињења у којима се каже да жале због тога што су убијали нашу децу“, рекао је Вулин, пренео је Танјуг.

Истакао је да су и полицајци и војници који су страдали током агресије били "наша деца" и да нису заслужили да своју децу оставе као сирочад.

"Никада нећемо заборавити. Никада нећемо престати да тражимо правду. Никада нећемо престати да тражимо имена оних који су убили Милицу Ракић и никада нећемо престати да тражимо да се ово никада и никоме не понови“, поручио је министар Вулин.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала