„Биће потребно још неколико месеци, победићемо вирус“: Порука Ангеле Меркел из Бундестага /видео/

© AP Photo / Markus SchreiberАнгела Меркел се обраћа посланицима у Бундестагу
Ангела Меркел се обраћа посланицима у Бундестагу - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Биће потребно још неколико месеци, али светлост на крају тунела је видљива. Победићемо овај вирус, рекла је немачка канцеларка Ангела Меркел посланицима у доњем дому Бундестага.

Немачка канцеларка то је поручила само дан након што је затражила од земље да јој опрости најављене строге мере током Ускрса.

Одлука Меркелове у среду да одустане од планова за продужено закључавање током празника како би покушала да обузда трећи талас ковида-19, договорена два дана раније током разговора са гувернерима 16 немачких држава, изазвала је забринутост да је изгубила контролу над кризом, пише Ројтерс, преноси Танјуг.

У 27-минутном обраћању посланицима, она је рекла да зна колико је живот многим људима тежак, али их је позвала да размишљају позитивно, тврдећи да вакцине нуде излаз из кризе.

Ангела Меркел се обратила Бундестагу уочи самита лидера ЕУ заказаног за данас, најављујући да ће тада бити разговора о томе како осигурати да се више вакцина прави на европском тлу.

„Британске производне локације снабдевају Британију, а Сједињене Државе не извозе, па се ослањамо на оно што можемо да направимо у Европи“, рекла је канцеларка.

Она је додала да „морамо да претпоставимо да нас вирус са својим мутацијама може окупирати још дуго, тако да се ово питање протеже много даље у будућност“.

Такође, мора се радити више на томе да се остатак света опскрби вакцинама, јер ће у супротном настајати нове мутације, од којих би се неке могле показати отпорним на вакцине, упозорила је Меркел.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала