Ердоган писао Куртију: Размислите о амбасади у Јерусалиму

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган упутио писмо председнику косовске владе Аљбину Куртију у којем му је честитао на избору. Ердоган је у честитки изразио забринутост због отварања косовске амбасаде у Јерусалиму и позвао косовску владу да преиспита ову одлуку у оквиру релевантних резолуција Уједињених нација и међународног права.

„Турска ће, као и увек, у наредном периоду бити солидарна на свим пољима са братским народом Косова. С друге стране, будући да знам да и ви имате забринутост због питања косовске амбасаде у Јерусалиму, мислим да би било корисно да ваша влада размотри ово питање оквиру релевантних резолуција Уједињених нација и међународног права. Овом приликом понављам најбоље жеље и вашу срећу, као и просперитет и благостање пријатељског и братског народа Косова“, написао је Ердоган у писму, преноси „Газета експрес“.

Ердоган је такође рекао да је укључивање Косовске демократске партија Турака у владу, странке која је освојила два места резервисана за турску заједницу у косовској скупштини, показатељ да Курти обраћа пажњу на приоритете и очекивања турске заједнице, преноси Б 92.

Да ли су Албанци више добили или изгубили чињеницом да је Израел признао такозвану Републику Косово, шта је у позадини отварања косовске амбасаде у Јерусалиму и какве ће то последице имати у међународним односима сазнајте у емисији „Пророк“:

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала