Како је Меси решио проблем са повраћањем

© AP Photo / Miguel MorenattiЛионел Меси
Лионел Меси - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Лионел Меси, фудбалер Барселоне, пре неколико година борио се са проблемом напада повраћања пред сваки излазак на терен. Сада је откривено како је Аргентинац успео да превазиђе ову тешку етапу у својој каријери.

Меси је претрпео низ повреда током своје каријере, а често се на утакмицама могло видети и како повраћа. 

Спекулисало се да је у питању велики стрес који је трпео на терену, али се испоставило да је у питању реакција тела на одређене врсте хране. 

Меси је због овог проблема консултовао италијанског доктора Ђулијана Посера који му је саветовао редукције у исхрани, што је уродило плодом.

Из његове исхране тада су избачени алкохол, брашно, црвено месо, газирана пића, рафиниране житарице, а срећом по Аргентинца, охрабрен је у конзумацији мате чаја, који обезбеђује енергију сличну кафи, али са мање кофеина и више хранљивих материја.

„Поврће, сезонско воће и добра минерална вода основно су гориво за наше мишиће“, рекао је Посер додајући да је неопходан смањени унос прерађене хране или хране загађене пестицидима, хербицидима, антибиотицима и лековима.

Посер је такође саветовао Месија да ради на свом менталном здрављу, као и да почне да конзумира Бахове капи.

Иначе, нападач Барселоне није једини играч ког је Посер саветовао, он је такође сарађивао са Гонзалом Игваином и Паулом Дибалом.

Досије „Кокеза“: Добио је фотељу, а причало се да жели и дрес Србије

Црногорца отерали из клуба јер је одбио „Астра зенеку“: „Уцењивали су нас“

Мамић је „из затвора“ изазвао хаос у Лондону

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала