Кремљ: Притисак Запада на Русију је политика „меке силе“

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ и Спаску кулу
Поглед на московски Кремљ и Спаску кулу - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков је, говорећи о притиску Запада на Русију, рекао да се ту ради о политици „меке силе“ која прати нетривијално сурове циљеве.
„Знате да су се покушаји такве, готово насилне, демократизације осећали од тренутка распада Совјетског Савеза, били су добро приметни, сви смо их видели, сви их се сећамо. Ти покушаји се временом усавршавају, спроводе се уз употребу све новијих и новијих технолошких инструмената“, прецизирао је Песков

Он је додао да се против Русије води циљана политика усмерена на обуздавање земље и да је видљива голим оком.

Такође је упозорио да Русија не прихвата мешање у своје послове и никада тако сама не поступа.

„Знате да Русија никада није прихватала мешања у своје унутрашње послове, никада то сама не чини, категорички се противи томе када се то дешава. Ценимо културне размене, размене у сфери цивилног друштва и тако даље. Али не у формату наметања вредности које се код нас сматрају незаконитим, а што се такође дешава“, прецизирао је Песков.

Подсетимо, раније је министар одбране Русије Андреј Иљницки рекао да западне земље избегавају директну војну конфронтацију са Русијом, јер је она у стању да им нанесе недопустиву штету помоћу свог нуклеарног оружја и савременом војском, али зато је Запад на челу са САД покренуо против Русије информационо-хибридни рат.

Председник Русије Владимир Путин раније је саопштио да се у иностранству води циљана информативна кампања против достигнућа Русије. Како је додао, Русија се суочава са доследном агресивном политиком, усмереном на спречавање развоја земље и стварање проблема, а све се чини да би се „земља ослабила и ставила под спољну контролу“.

Недавним дешавањима везаним за односе Сједињених Америчких Држава и Русије у својој ауторској емисији „Мој поглед на Русију“ бавила се главна уредница српске редакције Спутњика Љубинка Милинчић:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала