Лавров у посети Јужној Кореји: Захарова испричала необичне детаље са радног ручка /фото/

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров са јужнокорејским колегом у Сеулу
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров са јужнокорејским колегом у Сеулу - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров борави у званичној посети Сеулу, а портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова описала је како је изгледао радни ручак уз поштовање мера против короне у резиденцији министра спољних послова Јужне Кореје.

Како је рекла, руски министар се уочи ручка уписао у књигу почасних гостију.

„Радни ручак у резиденцији министра спољних послова Јужне Кореје (као и састанак у Министарству спољних послова) организован је са пластичним провидним преградама које су постављене на столу“, написала је Захарова на Фејсбуку.

Такође је додала да се пред сваком особом која присуствује ручку налази специјална коверта у коју је потребно одложити маску. Маске са симболиком Москве и Сеула корејска страна је направила специјално за посету руске делегације.

 „Према речима шефа јужнокорејске дипломатије, сама резиденција је изграђена пре 60-70 година. Пројектована је, како ми се чини, у најбољим традицијама Азије: комплекс је интегрисан у пејзаж, а пејзаж у ентеријер“, објаснила је портпаролка.

Лавров је раније одржао састанак са јужнокорејским колегом.

 

Лавров је допутовао у Јужну Кореју 24. марта из Гујлина, где је раније боравио у званичној посети. Како су пренели медији, Лавров ће у Сеулу разговарати о будућим контактима две земље на високом нивоу, о пандемији и приступима Северној Кореји.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала