Москва: НАТО иде путем конфронтација према Русији, „Северни ток 2“ није тема за Алијансу

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаЗаменик министра иностраних послова Русије Александар Грушко
Заменик министра иностраних послова Русије Александар Грушко - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
НАТО иде путем конфронтације према Русији, рекао је заменик руског министра спољних послова Александар Грушко. Стално се траже нови аргументи који немају везе са реалношћу како би се јавном мњењу на Западу доказало да су окретање НАТО ка истоку и додатни војни напори на источном крилу оправдани и у складу са интересима безбедности тог пакта.
„Једна ствар је очигледна: да НАТО иде путем конфронтације према Русији. НАТО не може да избегне то да своју сврху у новим условима безбедности пронађе без претњи са Истока“, рекао је Грушко новинарима.

Подсетимо, генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг је раније изјавио да односи Русије и НАТО остају сложени  и да је НАТО узнемирен због „агресивног“ понашања Русије.

Према његовим речима, Русија наводно дестабилизује ситуацију у суседних државама, укључујући Украјину, Грузију и Молдавију, а такође јача војну моћ од Балтичког до Црног мора и од Блиског истока до Средоземља, као и на Арктику.

Грушко је реаговао и на изјаву Столтенберга да у НАТО постоје несугласице по питању пројекта „Северни ток 2“ али да Алијанса може да буде платформа за разматрање тог питања.

Грушко каже да НАТО никакве везе нема са пројектом гасовода.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала