Наваљни се жали на поступање према њему у затвору

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаРуски блогер Алексеј Наваљни током суђења
Руски блогер Алексеј Наваљни током суђења - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Руски опозиционар Алексеј Наваљни, који служи казну у једној од установа Федералне казнено-поправне службе (УФСИН) у Владимирској области, тражи да му се омогући посета изабраног лекара због болова које трпи у леђима и нози, и такође наводи да му чувари ометају сан.

Он је преко својих адвоката на сајту објавио два саопштења. Једно се тиче дозволе да га посети његов лекар а у другом се жали на то чувари током ноћи долазе до просторије у којој спава и ометају му сан.

Истовремено, како каже, сам је добио приговор због тога што је, како је навео, „устао десет минута пре предвиђеног времена, нарушивши тако осмочасовни сан и дневни поредак“.

Опозиционар тражи да се спроведе контрола и да се незаконитим прогласе поступци чувара и администрације испољени кроз нарушавање сна.

Његов адвокат Олга Михајлова је рекла да Наваљни има здравствене проблеме. Према њеним речима, Наваљни је био пребачен у цивилну болницу али после прегледа дијагноза није саопштена као ни начин лечења.

„По мом мишљењу, његово стање је прилично лоше, трпи јак бол“, рекла је Михајлова додајући да затворске власти не пуштају код Наваљног његовог лекара и да му за ублажавање болова дају ибупрофен.

Прес служба локалног УФСИН је раније саопштила је његово здравствено стање задовољавајуће што потврђују резултати анализа.

Подсетимо, Симоновски суд у Москви донео је одлуку да се Наваљном укине условна казна у случају „Ив Роше“ и замени казном од 3,5 године затвора.

Убрзо након тога, водеће западне земље апеловале су на руске власти да ослободе опозиционара.

Иначе, Наваљни има две условне осуде. Прва је у случају „Кировлес“ везана за проневеру више од 16 милиона рубаља, а друга, у случају „Ив Роше“, за крађу од преко 30 милиона рубаља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала