Прва посета Србији: Црногорска министарка здравља се састала са Лончаром, теме – корона и сарадња

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМинистри здравља Србије и Црне Горе Златибор Лончар и Јелена Боровинић Бојовић
Министри здравља Србије и Црне Горе Златибор Лончар и Јелена Боровинић Бојовић - Sputnik Србија, 1920, 25.03.2021
Пратите нас
Министри здравља Србије и Црне Горе Златибор Лончар и Јелена Боровинић Бојовић разговорали су данас у Београду о актуелној епидемилошкој ситуацији у две државе и поручили да ће наставити сарадњу како би се грађанима олакшала ситуација у условима пандемије корона вируса. Ово је прва посета званичника нове црногорске владе Србији.

Лончар је новинарима рекао да је састанку анализирана ситуација у Црној Гори и Србији и размотрено шта још може да се учини за грађане.

Каже да сви у региону треба да буду на опрезу, јер се људи крећу из једне земље у другу.

"Договорили смо се да ћемо бити у сталном контакту и да ћемо наставити да чинимо све што можемо да помогнемо грађанима, да направимо добар резултат", рекао је Лончар.

Навео је да Србија не може да буде задовљна добрим резултатима вакцинације, ако та ситуација није задовољавајућа и у региону.

"За сада делимично успевамо у томе, када ће бити крај (пандемије) то нико не зна. Корона нас стално изненади и покаже да нисмо довољно научили о њој", рекао је Лончар.

Нагласио је да је не треба заборавити ни пацијенте који нису заражени корона вирусом а за које каже да сада трпе због пребукираности болница ковид позитвним пацијентима и додао да и о њима треба водити рачуна.

Боровинић Бојовић је новинарима рекла да је састанак са министром здравља Србије био конструктиван, да су разменили искуства и мишљења у вези са процесом вакцинације, а да се разговорало и о будућој сарадњи.

"Сагласили смо се да наши односи треба у будућности да буду још ближи, да буду онакви какви би требало да буду, братски и пријатељски односи две земље", рекла је министарка.

Посебно је захвалила министру Лончару, Влади Србије и председнику Србије Александру Вучићу који су још једном показали спремност да у овако тешком тренутку Србија донира вакцине "Спутњик Вe" које су стигле у Црну Гору и којима је започела вакцинација у Црној Гори.

Навела је да ће Црна Гора учинити све да се обезбеде добри здравствени услови за долазак грађана Србије током предстојеће туристичке сезоне у Црној Гори, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала