Американац предвиђа – Новак ће 2023. године остварити и други велики циљ

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић ће 2023. године постати тенисер са највише освојених Гренд слем титула, предвиђа амерички спортски новинар и историчар Стив Флик.

Он је покушао да изведе пројекцију будућности светског тениса и у њој је означио да би Новак могао да заврши каријеру са 23 трофеја на највећим турнирима.

„Весели се, српски роде“ – Новак поново показао патриотизам /видео/

Флик је навео да је Рафаел Надал, тренутно рекордер заједно са Роџером Федерером са 20 титула, велики фаворит да дода још један на предстојећем Ролан Гаросу.

„Надал би тиме први пут престигао Федерера и оставио би Новака на три титуле размака. Ђоковић је много радио на томе да достигне ривале и сигурно ће морати да освоји или Вимблдон или Ју-ес опен како би остао у трци“, наводи Флик.

Како истиче, то је тежак, али не и недостижан задатак за Ђоковића.

„Освојио је пет Вимблдона, последње 2018. и 2019. године, али у Америци није искористио своје шансе јер је изгубио пет од осам финала. Мислим да ће Новак победити ове године на Вимблдону и стићи на корак од Федерера“.

Флик додаје и да ће Надал у 2022. ући са 21 трофејем, Новаку предвиђа број 19, те апострофира да ће следећа година бити кључна за оба тенисера.

„Верујем да Новак има велике шансе да освоји десети трофеј у Аустралији и да нападне Вимблдон и Ју-ес опен. Предвиђам да ће освојити бар два Гренд слем трофеја, али је питање да ли ће Надал победити на Ролан Гаросу. Ако то уради, у 2023. годину ће ући са 23, а Новак ће имати 21“.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
„Новак једноставно нервира“ – нису свесни, тек ће их нервирати...

Закључак следи...

„У 2023. години Надал ће имати 37, Новак 36 година, верујем да ће Шпанац тада изгубити Ролан Гарос, а да ће Новак поново имати велике шансе на бар два турнира. С тим у вези, Ђоковић ће стићи до 23 титуле, а Надал ће остати на 22“, навео је Флик.

Подсетимо, Ђоковић је себи у претходном периоду поставио два циља, један је остварио, 8. марта је постао играч са највише недеља проведених на првом месту АТП листе, а други је у вези са највећим бројем титула на Гренд слем турнирима.

После победе у Аустралији у фебруару ове године стигао је до 18, а о томе је недавно за Спутњик спорт говорио његов отац Срђан Ђоковић.

► „Весели се, српски роде“ – Новак поново показао патриотизам /видео/

► Францускиња упутила поруку Британцима усред Лондона: „Новак је најбољи“ /видео/

► Новак се обратио на прослави у Београду: Кидам живце и вама и себи, али тако је слађе /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала