Бајден користио „пушкице“ на првој конференцији за новинаре, нису много помогле /видео/

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Џо Бајден
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден одржао је у четвртак прву конференцију за новинаре од ступања на дужност, а британски медији примећују да је он том приликом користио „пушкице“.

Бајден је имао посебно израђене брошуре са подацима које је требало да га подсећају шта треба да каже, пише „Дејли мејл“, констатујући да се он и поред тога није добро снашао.

Лист додаје и да се Бајден више пута збунио и погрешно наводио неке чињенице, као и да је губио ток мисли.

Бајден (78) је виђен како држи лист на којем су били портрети новинара које је позвао на конференције за новинаре, а који су били означени бројевима.

Иако је пред собом имао податак да су САД на 13. месту по развоју инфраструктуре, Бајден је најпре рекао да су заузеле 85. место.

„И даље мислим да се већини Американаца не свиђа чињеница да смо сада на 85. месту на свету по инфраструктури. Мислим, погледајте“, рекао је Бајден, а потом се исправио: „Глобално смо на 13. месту по инфраструктури“.

​Затим, након што је четири минута говорио о таласу миграната на граници, рекао је: „И друго што радимо, могао бих да додам....“, прекинувши реченицу.

Потом се обратио новинарима, рекавши: „Дајем ли вам предугачак одговор? Јер, ако не желите детаље... Не знам колико детаља желите о имиграцији.... Можда ћу се ту зауставити“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала