Москва: Антируска шпијунска манија у Бугарској наметнута споља

© Depositphotos.com / VileviСофија, престоница Бугарске
Софија, престоница Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Кампања борбе против такозваних руских шпијуна у Бугарској наметнута је Софији споља, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Поново смо апеловали на Софију да прекине учешће у политички пристрасним кампањама које се спроводе на иницијативу западних земаља или удружења. То не одговара интересима народа Бугарске. Највероватније иза тога стоји подстицање таквих корака и поступака споља, јер је то немогуће објаснити са становишта основних, националних, природних интереса Бугарске“, констатовала је портпаролка.

Такође је скренула пажњу на чињеницу да је последњи случај проглашавања руских дипломата у Бугарској персонама нон грата пети демарш у последњих годину и по, а Софија поново није пружила никакве доказе.

Москва примећује поновно заоштравање „антируске шпијунске маније“ у Бугарској која се понавља уочи парламентарних избора у земљи заказаних за 4. април и у светлу налета русофобије на Западу.

Како је раније саопштила руска амбасада, она очекује да ће истрага случаја шпијунаже у Бугарској бити деполитизована, и да ће прекинути са спекулацијама о наводној умешаности Русије.

Москва је нагласила да задржава право на реципрочан одговор.  

Подсетимо, Министарство спољних послова Бугарске прогласило је двојицу службеника руске амбасаде у Софији персонама нон грата. Тужилаштво Бугарске саопштило је 19. марта да је приведена група људи који се сумњиче за шпијунажу у корист Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала