Русија без заставе и химне, али са првим златом после осам година /видео/

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаАнастасја Мишина и Александар Галјамов, светски шампиони у уметничком клизању
Анастасја Мишина и Александар Галјамов, светски шампиони у уметничком клизању - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Анастасја Мишина и Александар Галјамов, представници Русије у уметничком клизању, освојили су златне медаље у конкуренцији парова на Светском првенству у Стокхолму.

Галјамов и Мишина су после извођења кратког програма били на трећем месту, да би за слободно клизање освојили 151,8 бодова и на крају завршили са укупно 227,59.

Сребро су освојили двоструки светски прваци, кинески представници Суи Венјинг и Хан Цонг, док су Рус и Рускиња, овог пута Александра Бојкова и Дмитриј Козловски, однели и бронзану медаљу.

Ово је била прва титула светског шампиона за 19-годишњу Мишину и 21-годишњег Галјамова, а уједно прво злато за репрезентацију Русије у конкуренцији парова још од 2013. године и сјајног перформанса Татјане Волшожар и Максима Транкова.

Успех руских клизача донео је тој земљи максималан број бодова за Зимске олимпијске игре 2022. године, што значи да ће Русију на Играма у Пекингу представљати чак три пара.

Октагон - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Била је на ивици дехидрације, дошла на мерење и двапут се онесвестила /видео/

Потребно је истаћи и да су руски спортисти на Светском првенству у Стокхолму наступали под именом ФСР (Figure Skating Federation of Russia) и под заставом руске федерације уметничког клизања, а не земље Русије.

На то су били приморани због одлуке Суда за спортску арбитражу да Русији забрани учешће на највећим међународним такмичењима.

С обзиром да је победницима такмичења било забрањено да златне медаље прославе уз химну своје земље, одлучили су да то ураде музиком чувеног Петра Иљича Чајковског.

Подсетимо, Суд у Лозани је Русији недавно забранио да на Олимпијске игре не може да дође ни са народном песмом „Каћуша.

​► „Радије бих пропустио Олимпијске игре него што бих примио вакцину“

Игњатовићева за Спутњик: Долазим из Србије и због система се успеху радујем више од других

Срчани Србин „улетео“ у кавез уз подршку легендарног НБА играча: „Мало су ме покрале судије“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала