Шаповалов је био у праву, а сезона се поново „ломи“ у Америци

© AFP 2023 / MARK BROWNТениски меч
Тениски меч - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Денис Шаповалов, канадски тенисер, изјавом о томе да ће желети да пропусти што више турнира у сезони подигао је велику буру, а да тим путем крећу и његове колеге постало је јасно уочи турнира у Мајамију.
Новак Ђоковић и Денис Шаповалов - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2021
Нису хтели да слушају Новака, а сада је Шаповалов објаснио шта их чека

Први пут од 2004. године ниједан од чланова „велике тројке“ неће учествовати на једном Мастерс турниру, што довољно говори о кризном моменту у ком се налази светски тенис, а све због неспособности кровне организације, АТП, да обезбеди тенисерима нормалне услове за обављање посла.

Турнир у Мајамију носи 1.000 поена, али они нису били занимљиви најпре Роџеру Федереру, потом Рафаелу Надалу, а на крају и Новаку Ђоковићу, пре свега због чињенице да је бодовање „замрзнуто“.

То значи да ће такмичење на Флориди бити прво од 2004. године на коме неће учествовати ниједан од поменутих играча, што баца сенку и на остатак тениске сезоне, за коју се очекивало да ће бити лакша од претходне.

Подсетимо, такмичење у 2020. години је прекинуто у Америци, уочи одржавања Индијан Велса је објављено да ће сезона бити суспендована, а после дуге паузе је настављена у значајно другачијим околностима.

„Нова нормалност“ није нешто на шта тенисери могу лако да се навикну, пре свега због бројних логистичких заврзлама које са собом носе дуга путовања, организација тренинга, смештаја и помоћног особља.

Да ли ће и како АТП решити проблеме, није извесно, али је јасно да је и актуелна тениска сезона, попут претходне, на критичној тачки – у Америци.

► Свет је упознао руско тајно оружје

► Новак је све изненадио – нека се спреми Надал! /фото, видео/

► Андреј Рубљов је највећа жртва „Федереровог система“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала