Србија добија још један велики тениски турнир

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Најбоље тенисерке света учествоваће на историјском ВТА турниру у Београду који је на програму од 16. до 23. маја, објавио је добро обавештени италијански новинар Лука Фиорино.

Раније у току године из тима Новака Ђоковића саопштено је да се АТП враћа у Београд, први пут после девет година, а сада стиже још лепих вести, пошто ће се први пут у Србији играти турнир под ВТА покровитељством.

„ВТА Београд, наградни фонд 235 хиљада долара. Нови турнир је стављен у ВТА календар. Догађај ће почети 16. маја, исте недеље када и турнир у Стразбуру“, написао је Лука Фиорини на Твитеру.

Престоница Србије никада није имала женски елитни турнир, углавном су се играли челенџери и ИТФ такмичења, а ове године, највише захваљујући Новаку Ђоковићу, гледаћемо и неке од најбољих тенисерки света.

Турнир ће бити из серије 250, што значи да неће играти све тенисерке из врха, оне се највише фокусирају на Мастерсе, али и поред тога очекује се занимљив састав.

Од српских тенисерки очекује се да ће учествовати Нина Стојановић, 95. играчица света, Олга Даниловић, 160. на ВТА листи, а могли бисмо да видимо и Наталију Костић, Ивану Јоровић, Александру Крунић, Јовану Јовић...

ВТА турнир у Београду долази тачно недељу дана пре другог Гренд слема у сезони, Ролан Гароса, који је на програму од 23. маја до 5. јуна.

Догађај је смештен између Мастерса у Риму и Ролан Гароса, те ћемо видети ко ће искористити овај турнир да што боље дочека Отворено првенство Аустралије.

Још се чека званична потврда од стране ВТА, а о жељи да Београд буде домаћин женског елитног турнира причао је Новак Ђоковић прошле године на Адрија туру.

„Ми ћемо се потрудити, да са ТСС, да доведемо мушки и женски турнир у Београд. Имамо то као жељу и циљ, а колико је то могуће зависи од различитих фактора“.

Подсећамо, месец дана раније у Београду ће се одржати АТП турнир на ком ће учествовати Новак Ђоковић, Доминик Тим, Стан Вавринка... Овај турнир играће се од 19. до 25. априла.

Иначе, Срђан Ђоковић је пре неколико недеља био гост Спутњика и један део одвојио је управо причајући о Србија опену.

Дорћол и Београд пре Барселоне и новца – због Новака

Научио је од Медведева – пришао је Ђоковићу и добио одговор који ће памтити целог живота

Кецмановић фуриозном завршницом до другог кола Мајамија

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала