Захарова: Мета британске агресивне одбрамбене стратегије – Русија

© Flickr / Luke HayterБританске заставе у Лондону
Британске заставе у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Стратегија модернизације оружаних снага Велике Британије је агресивне природе, то је још једна потврда да је званични Лондон усмерен на политичку конфронтацију са Русијом, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Министарство одбране Велике Британије објавило је 'Белу књигу' о одбрани и војној изградњи, а у њој су детаљно описани правци и фазе даље модернизације војних снага земље. Тај документ, који претендује на глобалну покривеност, је агресивне природе, а њена мета је несумњиво Москва, што је уобичајено у Лондону већ неко време“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, у циљу заштите од руских „трикова“ планирано је да се развија офанзивни, а не одбрамбени потенцијал, између осталог, и формирањем специјалних снага, „које су медији одмах прозвали антируским специјалним снагама“.

Она је поручила да руска страна сматра објављивање „беле књиге“ и одговарајуће изјаве британске владе још једном потврдом чињенице да је званични Лондон усмерен на политичку борбу и конфронтацију.

„То и јесте права агресија“, прецизирала је она.

На крају је Захарова истакла да се Русија ипак нада да ће у Лондону превладати здрав разум и „инстинкт самоодржања“ у односима са Москвом.

Подсетимо, британски премијер Борис Џонстон објавио је планове за радикални преокрет спољне и одбрамбене политике Велике Британије. Русија је у новој одбрамбеној стратегији наведена као озбиљна претња Великој Британији и земља ће се борити против читавог спектра претњи које потичу из Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала