Захарова о Бајденовој конференцији за новинаре: Била је то изрежирана представа

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Џо Бајден
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је прву конференцију за новинаре америчког председника Џоа Бајдена назвала изрежираном представом и примером неприродне комуникације са новинарима.

Захарова је приметила, да се од конференције свашта очекивало, пре свега да ће бити организована у мешовитом формату са новинарима који ће бити укључивани и он-лајн, да ће бити посвећена борби против ковида, да ће имати модератора или да ће бити превођена на друге језике.

„Очекивали смо некакву конференцију, али не такву, какву смо видели јуче. Видели смо режирану причу. Односно, она се може назвати изрежираном или представом. У сваком случају то је неприродна комуникација говорника са новинарима“, рекла је Захарова у интервјуу радију „Комсомољска правда“.
Амерички председник Џо Бајден - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2021
Бајден користио „пушкице“ на првој конференцији за новинаре, нису много помогле /видео/

Према њеним речима, питања за конференцију могла су да буду припремљена много раније, посебно судећи по томе што их је Бајден читао.

„Реч је о председнику државе, који је недавно завршио предизборну кампању. Он говори о томе како се његова предизборна обећања уклапају у формирање руководства земље, одабир кадрова и прве обрисе наредних корака. Овде, на конференцији за новинаре, не говоримо о извештају о предузетим корацима, где је потребно ослањати се на текст“, приметила је Захарова.

Према њеним речима, сви су чекали да ће на конференцији 46. председника САД-а бити демонстрирано обнављање односа Белог дома и новинара, које је Демократска партија САД-а раније сматрала уништеним.

Подсетимо, амерички председник Џо Бајден је 25. марта одржао прву конференцију за новинаре од инаугурације 20. јануара. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала