Бура у Америци због Клинтоновог "оснаживања жена": Мреже се усијале и због Камале Харис /видео/

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБивши амерички председник Бил Клинтон
Бивши амерички председник Бил Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Пратите нас
Потпредседница САД Камала Харис учествовала је на виртуелној конференцији о оснаживању жена коју је организовала фондација Била Клинтона, на којој је поред ње, учестововао бивши председник. Због тога је изазвала бес на друштвеним мрежама, јер је Клинтона више жена оптужило за сексуално злостављање.

Већ после најаве догађаја, друштвене мреже су се усијале зашто је прва жена на месту потпредседника САД пристала да учествује у разговору о женама са Клинтоном, који је у више наврата оптуживан за сексуално злостављање, па чак и силовање, пише Њујорк пост.

Те оптужбе протежу се од 1978. године, па све до најпознатијег случаја Монике Левински, када је Клинтон био у Белој кући и после ког је уследио импичмент у Представничком дому.

​Током виртуалне конференције, Харисова и Клинтон разговарали су о томе како је пандемија вируса корона утицала на жене широм света.

Харисова је, између осталог, рекла и да је важно живети у садашњости, а не у прошлости, што је Клинтон подржао, подвлачећи да се може „опростити себи за грешке из прошлости“.

© AP Photo / Andrew HarnikКамала Харис је прва жена на месту потпредседника САД
Бура у Америци због Клинтоновог оснаживања жена: Мреже се усијале и због Камале Харис /видео/ - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Камала Харис је прва жена на месту потпредседника САД

На разговор Клинтона и Харисове о „оснаживању жена“ реаговали су многи на друштвеним мрежама.

Бил Клинтон - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2020
Епстајн пре силовања претио малолетници „добрим пријатељем“ Билом Клинтоном

Међу њима је и Хуанита Бродерик, једна од жена које су оптуживале Клинтона за силовање, које се наводно догодило 1978. године.

„Овај перверзњак који ме силовао ће да прича о оснаживању жена“, написала је она на Твитеру, вређајући и Харисову.

Лесли Милви, која је оптужила Клинтона за вишеструко сексуално злостављање, рекла је за „Дејли колер“ да је „тешко замислити некога мање адекватног од Била Клинтона да прича о оснаживању жена“.

Клинтон је одбацио оптужбе за силовање и сексуално злостављање, али бивша радница Беле куће Кетлин Вили и некадашња државна службеница у Арканзасу Пола Џонс остале су при тим оптужбама.

​Реаговала је и глумица Роуз Мекговен, која је оптужила холивудског продуцента Харвија Вајнстина за сексуално злостављање.

„Питајте га за 27 његових посета острву на ком су биле жртве трговине људима“, написала је она на Твитеру, алудирајући на приватно острво Џефрија Епстајна, који је био оптужен за организовање ланца педофилије пре него што се убио у затвору.

И Вирџинија Робертс, која тврди да је жртва сексуалног трафикинга чији је организатор Џефри Епстајн, навела је да је „погрешно“ да Клинтон организује догађај о оснаживању жена, с обзиром на његове наводнe везе са Епстајном.

​Син доскорашњег председника САД, Доналд Трамп млађи, прокоментарисао је иронично како је „Клинтон реномирани светски оснаживач жена“.

​Један од корисника друштвених мрежа прокоментарисао је учешће Харисове у разговору речима „Изабрала је Клинтона јер Џефри Епстајн није доступан“.

​Бил Клинтон је као председник опозван у Представничком дому у децембру 1998. године због кривоклетства и ометања правде у случају његових односа са Моником Левински у Белој кући.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала