Грађани из региона у редовима за вакцинацију испред Сајма, вакцинисале се и албанске стјуардесе

Пратите нас
Испред две хале на Београдском сајму, где је у току вакцинација и страних држављана којима је омогућено да овог викенда приме вакцину против ковида-19, и даље су дугачки редови.

Страни држављани у прилици су да приме „Астра зенека“ вакцину, искључиво уз заказан термин.

Армин Барјамовић из Сарајева каже да у реду за вакцину чека сат и по времена. Он се за вакцинацију у Београду пријавио крајем фебруара, а позив је добио пре два дана.

„Очекујем да се живот нормализује након ревакцинације. Надам се да ће што више људи да се вакцинише, јер ово само од себе неће проћи“, рекао је Барјамовић.

Захвалио је српским властима на указаној прилици.

© Sputnik . Лола ЂорђевићМерење температуре и дезинфекција руку пре вакцинације
Грађани из региона у редовима за вакцинацију испред Сајма, вакцинисале се и албанске стјуардесе - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Мерење температуре и дезинфекција руку пре вакцинације

„Морали смо да дођемо из Сарајева овде, а било би логичније да смо се вакцинисали у својој држави“, казао је он за Танјуг.

Његова сународница Адиса у реду је два сата, а како каже, очекује да све добро прође.

Становник Тузле, који се пре 15 дана пријавио за вакцину, истиче да је организација изванредна.

„Не само да је набављен велики број вакцина, него је организација изванредна. Немам никаквих примедби и хвала што сте нам омогућили да се можемо вакцинисати“, поручио је он.

Осим страних држављана, на Сајму у реду чекају и наши грађани, а једна старија суграђанка наглашава незадовољство што је дуго чекала у реду. Она је примила другу дозу „Фајзер“ вакцине.

Други Београђанин очекује бољу епидемиолошку ситуацију након вакцинације.

​„Надам се да ће бити боља ситуација. Или ћемо се сви заразити или ћемо сви примити вакцину, боље да се прими вакцина“, поручио је он.

Иначе, на Сајму је до 15 часова вакцинисано 5.019 људи, и страних и наших држављана.

И албанске стјуардесе се вакцинисале у Београду

Посада „Албавингса“, авио-компаније из Тиране, вакцинисала се у Београду.

Фотографије албанских стјуардеса у црвеним униформама, са црвеним заштитним маскама, направљене на Новом Београду испред пункта за вакцинацију, уз речи захвалности, могле су се видети и на друштвеним мрежама.

Поред њих, могућност да се вакцинишу током викенда у Београду или Нишу има више хиљада привредника и њихових запослених из БиХ, Црне Горе, Северне Македоније, Албаније као и са Косова и Метохије.

Вакцинација се одвија под окриљем Привредне коморе Србије, а председник ПКС Марко Чадеж је најављујући долазак тих људи и њихову вакцинацију рекао:

„Ми смо један регион, наше економије су тесно повезане и само заједно можемо да победимо ову пошаст“.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да се привредници из БиХ и Албаније вакцинишу у „БелЕкспо“ центру, из Црне Горе на Београдском сајму, а они из Северне Македоније у Нишу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала