Грађани суседних земаља који нису заказали термин у Србији, неће бити вакцинисани

© AP Photo / Darko VojinovicВакцинација на београдском Сајму
Вакцинација на београдском Сајму - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Пратите нас
Директор Канцеларије за Е-управу Михаило Јовановић позвао је држављане суседних земаља, који немају заказан термин за вакцинацију, да не долазе у Србију, јер неће бити вакцинисани.

Јовановић је подсетио да постоји договор привредних комора у региону за вакцинацију привредника, и сви који су на тај начин пријављени и добили термин преко портала е-управе, биће вакцинисани.

Редови на сајму: Хиљаде привредника и грађана земаља региона вакцинише се у Србији /фото/

Такође, на порталу е-управе интересовање за вакцинисање против ковида-19 поред државаљана Србије, могу да искажу и страни држављани са и без боравка у Србији, након чега ће добити термин.

„Сви други треба да знају да, уколико немају заказан термин, неће бити у прилици да се вакцинишу“, рекао је Јовановић за Танјуг.

Данас и сутра, у Београду и Новом Саду могу да се вакцинишу страни држављани, који имају заказан термин.

У Србији је данас почела и вакцинација привредника из региона, за које је ПКС обезбедила 10.000 вакцина.

За вакцинацију овог викенда у Србији, која је обезбеђена преко регионалног Коморског инвестиционог форума у сарадњи с Владом Србије, пријавило се око 7.500 привредника из економија региона Западног Балкана.

Председник ПКС Марко Чадеж истакао је да је вакцинисање привредника региона важно јер су они у пословању упућени једни на друге и доста путују.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала