Крим поручио Украјини: Не треба нам ваша вода – шта ако нас будете тровали

© Flickr / Luis Славина
Славина - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2021
Пратите нас
Крим ће самостално решити проблем снабдевања водом и неће се обраћати украјинским властима за помоћ, изјавио је шеф комитета Кримског парламента за међународне односе Јуриј Гемпељ.
„Крим ће уз помоћ федералног центра са достојанством решити проблем водоснабдевања. Нећемо се обраћати украјинским властима. Опасно је добијати воду из земље која не одговара за своје поступке и није у стању да гарантује безбедност. Не постоји никакве гаранције да нас неће тровати или да опет обуставе испоруку воде“, рекао је он.

Тим речима је Гемпељ прокоментарисао изјаву кијевског преговарача у контакт групи за Донбас који је рекао да ће Украјина размотрити питање водоснабдевања Крима само уколико се на полуострву догоди хуманитарна катастрофа.

Гемпељ је, међутим, додао и да је потребно блокаду испоруке воде од стране Украјине сагледати из законодавног угла како би се надокнадила нанета штета.

Претходно је шеф парламента тог руског региона Владимир Константинов рекао да власти Крима намеравају да туже Украјину због инфраструкутрних и саобраћајних блокада полуострва.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала