Маја Гојковић: Напади на новинаре неприхватљиви, Резолуција ЕП не одговара стању у Србији

Пратите нас
Потпредседница Владе Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић оценила је данас да Резолуција Европског парламента (ЕП) о Србији „делује неусаглашено са чињеничним стањем у земљи“.

„Србија врло савесно и конструктивно приступа путу ка Европској унији и зато изненађује усвојена Резолуција ЕП која садржи оштре оцене донете на основу извештаја известиоца за Европски парламент за Србију Владимира Билчика. Извештај ЕП у коме се од Републике Србије траже „убедљиви резултати“ поготово у областима правосуђа, слободе изражавања и борбе против корупције и организованог криминала делује неусаглашено са чињеничним стањем у нашој земљи“, навела је Гојковићева у саопштењу за јавност.

Она је посебно указала на област због које се Србији упућују критике, а везана је за медије, и одбацила их као неосноване.

„Напади на новинаре су неприхватљиви, а то доказујемо и конкретним деловањем и оствареним резултатима не само Министарства културе и информисања него и целе Владе који се огледају у бројним активностима на унапређењу не само медијске сцене него и дијалога на њој“, истакла је министарка.

Она је навела да посвећеност Србије унапређењу медијских слобода и слободи изражавања у складу са вредностима које заступа ЕУ потврђују акциони план за Медијску стратегију, формирање Радне групе за имплементацију тог Акционог плана и Медијске стратегије, као и формирање Радне групе за безбедност и заштиту новинара.

„Без обзира чиме је мотивисан овакав тон поруке европских парламентараца, Србија остаје доследна изграђивању демократског друштва, а самим тим и свом европском путу“, закључила је Маја Гојковић, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала