Јарамаз бриљирао у финишу – Партизан победио Мегу!

© Фото : АБА / Мега Сокербет / Ивица Веселинов Скучи Смит (Мега) и Маркус Пејџ (Партизан)
Скучи Смит (Мега) и Маркус Пејџ (Партизан) - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
Кошаркаши Партизана победили су Мегу 98:88 у 23. колу АБА лиге, остваривши тако други тријумф заредом након шест узастопних пораза.

У завршници гледали смо драматичан меч, а Огњен Јарамаз био је кошаркаш који је са седам узастопних поена сломио отпор Меге.

Бек Партизана прво је погодио тројку за +4 (92:88), потом је и два пута положио лопту у кош, а како Мега није успела да реализује нападе, црно-бели дошли су до убедљиве победе.

Изабраници Александра Матовића ухватили су добар ритам, те су после победе над Морнаром славили и против талентованог тима Владе Јовановића.

Мега је новим поразом изгубила потпуно корак са водећима, па ће на крају лигашког дела вероватно завршити на шестом месту, јер до прва четири не може, а опет ни екипе из средњег дома не могу да је угрозе.

Црно-бели овом победом још више су побегли од тимова који се боре за опстанак, те би требало у наставку сезоне да буду сигурни и задрже статус абалигаша.

Најефикаснији у победничком тиму био је Огњен Јарамаз са 22 поена, Дангубић је убацио 20, а Рашон Томас је имао 10 и 12 скокова. Бољи од осталих код Меге био је Петрушев са 21 поеном, Смит је убацио 18, а Симоновић је имао 14.

На старту утакмице видело се да ћемо гледати ефикасан меч. Нису се играле претерано добре одбране, кошаркаши су ушли у добар ритам, а црно-бели имали су седам поена предности после прве четвртине – 30:23.

Током друге четвртине млада екипа Меге заиграла је много боље, Партизан је попустио и примио чак 32 поена за 10 минута. На крају, на петнаестоминутну паузу отишло се са +2 за домаћина, 55:53.

Мега је добро отворила трећу четвртину, повела са +6, али црно-бели су се вратили, направили серију и од средине треће деонице контролисали су меч.

У четвртој четвртини имали су и десет поена предности, али како је ово била утакмица са много серија на обе стране, изабраници Влада Јовановића су се вратили и на два минута до краја дошли до предности, 88:86.

Тада су важну улогу одиграли Вил Мозли, Огњен Јарамаз и Немања Дангубић. Мозли је играо одбрану, Дангубић хватао лопте, а Јарамаз погађао.

Мега није поентирала у последњих 120 минута утакмице и Партизан је заслужено славио – 98:88.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Поповић покварио деби Вучевића у „српском граду“, саиграч Покушевског као О'Нил /видео/

„Чудовиште“ је добро упознало Јокића, а сада зна и ко је Бобан /видео/

Звезда 28. пут заредом победила ФМП /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала