Кијев – хистерично дериште: Крим о претњама Украјине да ће протерати Русе са полуострва

© Flickr / Lexis_2kИме Крим потиче из татарског језика и означава тврђаву и стене
Име Крим потиче из татарског језика и означава тврђаву и стене - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
Копредседавајући Скупштине словенских народа кримског региона Роман Чегринец изјавио је да су речи вицепремијера Украјине Алексеја Резникова о исељавању Руса са Крима диктиране хистеријом, јер се враћање полуострва под контролу Кијева никада неће догодити.
„Још један кијевски русофоб удара ногама и млати песницама попут размаженог хистеричног детета. Све њихове изјаве диктирају бес и хистерија, јер сви у Украјини одавно схватају да никаквог повратка полуострва под украјинску контролу никада неће бити. Мултинационални Крим не дели људе на своје и туђе, сви смо ми држављани Русије, држављани велике земље“, рекао је Чегринец.

С тим у вези, рекао је да је тренутни украјински режим показао своју неодрживост. Чегринец је додао да такве изјаве само продубљују раскол украјинског друштва и приближавају неминовни распад Украјине.

Сергеј Лавров у Катару - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2021
Крим ће заувек остати у Русији свидело се то некоме или не

Раније је заменик премијера и министар за привремено окупиране територије Украјине изјавио да ће Кијев након „повратка“ Крима протерати одатле грађане Русије који су се на полуострво преселили са континенталног дела земље.

Његове речи изазвале су оштру реакцију руских политичара и представника кримских власти. Они сматрају да би украјинском вицепремијеру требало судити.

Крим је ушао у састав Русије у марту 2014. године, након референдума одржаног после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала