„Краба у карантину“: И Сунђер Боб на удару цензуре /видео/

© Фото : Youtube/SpongeBob SquarePants Official/PrintscreenСунђер Боб Коцкалоне и Патрик
Сунђер Боб Коцкалоне и Патрик - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
И „Сунђер Боб“ је на удару цензуре - најмање две епизоде популарног цртаног филма уклоњене су са стриминг сервиса Парамаунт плус због „непримереног садржаја“, укључујући „крађу гаћица“ и Кеба Крабу који је у карантину сличном пандемији вируса корона.

Ради се о епизодама „Средовечни љускар“ („Mid-Life Crustacean“) из 2002. године и „Краба у карантину“ („Kwarantined Krab“) из 2019. године, у којој је Кеба Краба у каратину због случаја „рачијег грипа“. Обе су недоступне на Парамаунт плус стриминг сервису, на ком се објављују сви садржаји „Никелодиона“, издавача „Сунђер Боба“, као и компаније Виаком Си-Би-Ес, власника Парамаунта.

„Средовечни љускар“ скинут је са стриминг сервиса због сцене у којој Сунђер Боб, Патрик и Кеба Краба иду у „лов на гаћице“ и претурају по фиокама са доњим вешом, за који се испостави да припада Кебиној мајци.

Епизода „Краба у карантину“ такође је скинута, због сличности са пандемијом вируса корона.

Како је рекао представник за штампу „Никелодиона“ за ИГН, разлог скидања је што се радња заснива на „причи о вирусу“, па су „одлучили да је не емитују због осетљивог тренутка у вези са пандемијом“, преноси РТ.

Он је навео и да је уклањање „Средовечног љускара“ уследило јер „поједини елементи приче нису адекватни за децу“ и додао да се та епизода не емитује још од 2018. године.

Према енциклопедији „Сунђер Боба“, епизода „Краба у карантину“ је избачена и из недавно објављеног комплета са 12 компакт-дискова, који је светлост дана угледао у јануару, иако се наводи да је у том издању „комплетна 12. сезона“.

Парамаунт плус није једини стриминг сервис који је избацио раније садржаје из страха да би могли да буду увредљиви за гледаоце.

Тако је недавно Дизни плус избацио из оптицаја за децу неке класичне филмове, као што су „Петар Пан“, „Мачке из високог друштва“ или „Дамбо“, док су неки стари Дизнијеви филмови, као што је „Песма југа“ из 1946. године, потпуно повучени због „расних тема и стереотипа“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала