Португалски медији грме: Опљачкани смо, скандал у Београду

© AP Photo / Darko VojinovicПортугалски фудбалери негодују код судије Макелија
Португалски фудбалери негодују код судије Макелија - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
Дан након утакмице између Србије и Португалије страсти у земљи Пиринејског полуострва не стишавају се због поништеног гола Кристијана Роналда у последњим секундама утакмице.

Србија и Португалија одиграле су 2:2 у квалификацијама за Мундијал у Катару, а у 93. минуту, после велике грешке Марка Дмитровића, Кристијано Роналдо је био на корак до гола.

Стефан Митровић је пожртвованом реакцијом успео да избије лопту која је прешла гол линију, али арбитри то нису видели, те је на семафору остало нерешено.

Уследили су жустри протести, како Роналда, тако и осталих чланова репрезентације Португалије. ВАР-а нема у квалификацијама, резултат је остао исти и гости су се с правом љутили.

Медији у овој земљи такође су огорчени на помоћног и главног судију, па тако популарни „О Жого“ пише о „скандалу у Београду“ наводећи речи селектора Фернанда Сантоша који је на конференцији за медије казао да је му је арбитар Дани Макели признао да је погрешио.

„О Жого“ жали за ВАР техонологијом која је толико пута у прошлости критикована због милиметарских офсајда или сличних ситуација, али овога пута овај португалски медиј плаче за ВАР-ом – „ВАР-е слатко ВАР-е“.

Један од најчитанијих листова „А Бола“ био је више самокритичан, него што је плакао над судбином. Они истичу да је њихова репрезантација требало да заврши посао након што је водила 2:0, а не да буде у ситуацији да у последњим минутима јури победу.

Португалски „Рекорд“ на насловницу, великим словима, ставио је „пљачка“ истичући то што их је Дани Макели жестоко оштетио. Такође, писали су и о бацању капитенске траке од стране Кристијана Роналда, који се после тога извинио јавности.

Много буре је подигнуто, а наредних дана требало би да се стиша ситуација и да се репрезентације окрену наредним изазовима. Било како било, Србија и Португалија одиграле су 2:2 у првом дуелу и то се неће променити.

Пикси открио за Спутњик ко мења Миленковића, и како се стиже до Катара

Пиксијеви ратници се вратили „из мртвих“ и ремизирали са шампионом Европе!

Спектакл Орлова и Португалије у Београду!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала