Припрема за лансирање: Кад се руски „Калибри“ устреме на мету /видео/

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање "Калибара"
Лансирање Калибара - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2021
Пратите нас
Телевизија „Звезда“ је објавила снимак припреме подморнице „Велики Новгород“ за лансирање крстарећих ракета „Калибар“ које су намењене за гађање мета на земљи.

Према наводима телевизије, када се подморница припрема за испаљивање ракета „Калибар“, она најпре заузима подводни положај, изводећи паљбу већ испод водене површине.

Командант подморнице „Велики Новгород“ Денис Сопин је за „Звезду“ објаснио да је самој ракети додат торпедни део који је и изводи из воде на задати курс.

„Ракета 'Калибар' представља ракетни торпедо. Прво се изводи лансирање торпеда, након чега се уклања торпедни део, након чега ракета лети у ваздух“, рекао је он.

Раније је извор у војно-индустријском комплексу саопштио да ће све вишенаменске нуклеарне подморнице руске ратне морнарице пројеката 971, 949А и 885 бити наоружане ракетама „Калибар“, „Оникс“ и „Циркон“.

Руски капетан Михаил Ненашев је за лист „Взгљад“ раније рекао да је распоређивање ракета „Калибар“ на атомским подморницама – примарни задатак за одбрану Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала